Επτά μήνες μετά το θάνατο του Βαγγέλη.. τα κάγκελα στη θέση τους!

dragatakis kagkela

Επτά μήνες μετά το θάνατο του 19χρονου Βαγγέλη Δραγατάκη στην Περιφερειακή της Άρτας και ο Πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα, προχωρά σε μία ακόμη παρέμβαση με σκοπό να απομακρυνθούν τα κάγκελα που είναι τοποθετημένα στο δρόμο και στοίχισαν τη ζωή του νεαρού.

Ο Σύλλογος πριν από δύο μήνες, απευθύνθηκε στο Δήμο Αρταίων, στην Περιφέρεια Ηπείρου, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου, στο Υπουργείο Μεταφορών, στην ΚΕΔΕ και στο Τμήμα Τροχαίας Άρτας ζητώντας «Να ξηλωθούν ΑΜΕΣΑ τα παράνομα – φονικά κάγκελα στην Περιφερειακή Άρτας».

Δύο μήνες μετά κανείς δεν απάντησε!

«Είναι απίστευτο ότι όλο αυτό το διάστημα παρά τα πολλαπλά ερωτήματα που έχουν τεθεί (και από μας) οι εκπρόσωποι του Δήμου Αρταίων εξακολουθούν να μιλάνε (στα ΜΜΕ) για νομιμότητα των κατασκευών στην Περιφερειακή αλλά ουδέποτε ανέφεραν οποιοδήποτε Νόμο, Εγκύκλιο, Διάταξη ή οτιδήποτε άλλο σχετικό από το οποίο να απορρέει η νομιμότητα αυτών των κατασκευών πού καραδοκούν το επόμενο θύμα τους στην Περιφερειακή της Άρτας» σημειώνεται στην σημερινή ανακοίνωση.

Ο Σύλλογος αυτή την φορά απευθύνθηκε σ ένα από τους πιο έγκυρους γνώστες του θέματος, τον καθηγητή του Πολυτεχνείου Θεσσαλίας Νικόλαο Ηλιού  Δρ. Συγκοινωνιολόγο, Πιστοποιημένο Ελεγκτή Οδικής Ασφάλειας και επί χρόνια συντονιστή του Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας του ΤΕΕ, ζητώντας τη γνώμη για τη νομιμότητα των υφιστάμενων κατασκευών.

Η πραγματογνωμοσύνη έγινε δωρεάν και το περιεχόμενό της είναι απολύτως σαφές και συγκεκριμένο. (Δείτε αναλυτικά εδώ)

Ακόμα και με τη νομοθεσία του 1997 τα κάγκελα έπρεπε να έχουν τοποθετηθεί 35cm εντός του πεζοδρομίου και όχι στην παρυφή του. Αλλά από το 2001 η νομοθεσία άλλαξε και λέει πως τα κάγκελα θα έπρεπε να τοποθετηθούν σε μεγαλύτερη ακόμα απόσταση στα 75cm. «Και όμως ο Δήμος Αρταίων συνέχισε μέχρι και το 2020 να παραβιάζει τη νομοθεσία τοποθετώντας επικίνδυνα για την ασφάλεια πεζών και οδηγών κάγκελα στη παρυφή του πεζοδρομίου, κάποια απ αυτά, τα πρόσφατα τοποθετημένα είναι που διαπέρασαν το όχημα και καρφώθηκαν στο σώμα του Βαγγέλη» σημειώνει ο Σύλλογος.

Με αφορμή την συμπλήρωση επτά μηνών από το θάνατο του Βαγγέλη Δραγατάκη ο Σύλλογος καλεί κάθε πολίτη να συμβάλλει ζητώντας να ξηλωθούν άμεσα τα κάγκελα στην περιφερειακή και να ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα από τη νομοθεσία μέτρα προστασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ