Επτά μήνες κλειστό το μονοπάτι της Αγίας Παρασκευής

agia para vraxia

agia para vraxia

Από τον περασμένο Φεβρουάριο, παραμένει κλειστό το μονοπάτι της Αγίας Παρασκευής, στο Μονοδένδρι.. Πρόκειται για ένα από τα πιο τουριστικά σημεία του Ζαγορίου καθώς το συγκεκριμένο μονοπάτι, που ξεκινά από το εκκλησάκι και μέχρι το Ασκηταριό, το περπατούσαν χιλιάδες επισκέπτες προκειμένου να απολαύσουν την εντυπωσιακή θέα που χάριζε στο φαράγγι του Βίκου.

Τον περασμένο Φεβρουάριο όμως και ύστερα από έντονες βροχοπτώσεις, τα βράχια που έπεσαν έκλεισαν το στενό πέρασμα και η κίνηση απαγορεύτηκε.

Από τότε και μέχρι σήμερα κανένας από τους αρμόδιους, με πρώτο το δασαρχείο, δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια προκειμένου να αποκατασταθεί η βατότητα.

Ο Δήμαρχος Ζαγορίου Βασίλης Σπύρου, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανέφερε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση από τους έχοντες την αρμοδιότητα.

Σημείωσε ότι ο Δήμος θα επιχειρήσει να δώσει λύση με την απομάκρυνση των βράχων που έπεσαν στο σημείο, παρόλο που πρόκειται για έκταση ευθύνης του Δασαρχείου, ιδιοκτησίας της Μονής και εμπλέκονται το Εθνικό Πάρκο και άλλοι φορείς.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ