Εποχικοί πυροσβέστες: Στο τραπέζι κινητοποιήσεις για τα αιτήματά τους

pirosvestiki

Με κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι εποχικοί πυροσβέστες, εφόσον δεν υπάρξει ανταπόκριση της κυβέρνησης στα αιτήματά τους, τα οποία έχουν ήδη κατατεθεί και αφορούν τόσο τις προϋποθέσεις πρόσληψης όσο και το καθεστώς απασχόλησής τους.

Οι εποχικοί πυροσβέστες αποτελούν κάθε χρόνο βασικό πυλώνα της αντιπυρικής προστασίας της χώρας, συμμετέχοντας στην πρώτη γραμμή των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, των περιουσιών και της ανθρώπινης ζωής.

Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν, η τελευταία προκήρυξη για την πρόσληψη πυροσβεστών διατηρεί το ηλικιακό όριο των 30 ετών, με αποτέλεσμα να αποκλείεται μεγάλος αριθμός έμπειρων εποχικών πυροσβεστών.

«Μπαίνει κόφτης, ένα ηλικιακό όριο 30 ετών, κάτι το οποίο αφήνει εκτός τους 2.000 από τους 2.500», δήλωσε ο πρόεδρος των εποχικών πυροσβεστών, Γεώργιος Τζελέπης.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η εμπειρία που έχουν αποκτήσει οι εποχικοί πυροσβέστες δεν πρέπει να χαθεί.

«Είναι μία εμπειρία που έχει αποκτηθεί στα πεδία των μαχών. Επανδρώνουμε τα οχήματα, πάμε πρώτοι στα μέτωπα της φωτιάς και φεύγουμε τελευταίοι», ανέφερε.

Παράλληλα, οι εποχικοί πυροσβέστες επαναφέρουν το αίτημα για απασχόληση σε δωδεκάμηνη βάση, επισημαίνοντας ότι οι πυρκαγιές δεν περιορίζονται πλέον μόνο στην τυπική αντιπυρική περίοδο.

«Επίσημες μελέτες, όπως αυτές του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, δείχνουν ότι οι πυρκαγιές εκτός της αντιπυρικής περιόδου παρουσιάζουν σημαντική αύξηση. Γι’ αυτό ζητάμε να απασχολούμαστε όλο τον χρόνο», σημείωσε ο κ. Τζελέπης.

Οι εποχικοί πυροσβέστες κάνουν λόγο και για σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά τους μήνες που μένουν εκτός υπηρεσίας, ενώ τονίζουν ότι, αν δεν υπάρξουν ουσιαστικές απαντήσεις από την κυβέρνηση, δεν αποκλείεται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add EpirusPost.gr on Google