Επιχείρηση στην Κρύα… Απομακρύνθηκε επικίνδυνο αέριο χλώριο!

aerio-xlorio1

ΦΩΤΟ- Επτά μεγάλες φιάλες με αέριο χλώριο, ένα υλικό εξαιρετικά επικίνδυνο, απομακρύνθηκαν σήμερα από το αντλιοστάσιο της Κρύας. Και για την απομάκρυνση πραγματοποιήθηκε μία κανονική επιχείρηση, με υψηλά μέτρα ασφάλειας. Οι φιάλες βρίσκονταν στο αντλιοστάσιο εδώ και πολλά χρόνια, καθώς η χρήση του συγκεκριμένου υλικού για απολύμανση του νερού, έχει σταματήσει από το 1997. Από τότε όμως, και παρά τους κινδύνους που εγκυμονούσαν, παρέμεναν στους χώρους του παλιού αντλιοστασίου..

Το τελευταίο διάστημα, με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΙ Μάκη Χρυσοστόμου, αποφασίστηκε η απομάκρυνση του επικίνδυνου υλικού. Μόνο που η επιχείρηση δεν ήταν εύκολη.

Χάρη όμως στις συντονισμένες ενέργειες που έγιναν, βρέθηκε εξειδικευμένη εταιρία που ανέλαβε να απομακρύνει τις φιάλες και να τις μεταφέρει σε εξουδιοδοτημένη εγκατάσταση στη Γερμανία προκειμένου το υλικό να καταστραφεί.

Παρούσες κατά την διαδικασία απομάκρυνσης και για λόγους ασφαλείας ήταν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΕΜΑΚ.

Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Μάκης Χρυσοστόμου που ήταν παρών στην διαδικασία και μέχρι την ολοκλήρωση της φόρτωσης σε δηλώσεις που έκανε επεσήμανε ότι η απομάκρυνση του συγκεκριμένου υλικού αποτέλεσε προτεραιότητα λόγω του υψηλού κινδύνου.

“Η σημερινή διοίκηση ολοκλήρωσε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες ώστε να φτάσουμε στο σημείο της απομάκρυνσης. Το υλικό αυτό παρέμενε επί είκοσι χρόνια στις αποθήκες, με ότι κινδύνους μπορεί να είχε κάτι τέτοιο. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να το απομακρύνουμε και να δίνουμε οριστικό τέλος σε μία εκκρεμότητα από το παρελθόν”, τόνισε ο κ. Χρυσοστόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ