Επιβεβλημένη η ίδρυση επιχειρηματικού πάρκου

BIOPAΤην αναγκαιότητα να ληφθούν επιτέλους αποφάσεις και να δημιουργηθεί Επιχειρηματικό Πάρκο στην Άρτα, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μιλώντας στην εκδήλωση που οργάνωσε για το θέμα αυτό το Επιμελητήριο Άρτας.

Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι η Άρτα, που γεωγραφικά βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση από τις άλλες Περιφερειακές Ενότητες, δεν είναι δυνατόν να παραμένει ακόμα χωρίς οργανωμένο χώρο άσκησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας, καλώντας όλους τους τοπικούς φορείς να συμβάλλουν στην επίλυση του ζητήματος της χωροθέτησης, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η Περιφέρεια θα συνδράμει με κάθε τρόπο την ίδρυση του Επιχειρηματικού Πάρκου.

Για το σκοπό αυτό, πρόσθεσε, στη διάθεση τους είναι και η Αναπτυξιακή Εταιρία της Περιφέρειας «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.».

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας κ. Β. Ψαθάς, ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Ι. Παπαλέξης, στελέχη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, της Αναπτυξιακής «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.», μελετητές κ.α.

Όπως προέκυψε από τη συζήτηση, η περιοχή που ενδείκνυται για τη δημιουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου είναι της Καλαμιάς, για την οποία ωστόσο πρέπει να ληφθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων.

Η Περιφέρεια ολοκληρώνει τη μελέτη για τη γέφυρα Άννινου

Το υπό δημοπράτηση έργο της βελτίωσης των προσβάσεων της γέφυρας Άννινου, επί της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Άρτης – Αντίρριου, επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας κ. Βασίλειο Ψαθά. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ελεγχθεί η πορεία των εργασιών καθαρισμού που εκτελούνται στο σημείο που θα γίνει το έργο, για το οποίο σύντομα ολοκληρώνεται από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας η μελέτη. «Υπάρχει συνεχής συνεργασία Περιφέρειας και Π.Ε. Άρτας για την όσο το δυνατόν ταχύτερη προώθηση του έργου. Το θετικό είναι ότι από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, εξασφαλίστηκε πίστωση 500.000 ευρώ, τα οποία ήδη έχουν εγγραφεί στη ΣΑΕ 030 της Περιφέρειας, ώστε να υλοποιηθεί το έργο και να εκλείψει ένα επικίνδυνο σημείο του εθνικού οδικού μας δικτύου που κάθε χρόνο κοστίζει ανθρώπινες ζωές», τόνισε μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο Περιφερειάρχης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ