Επιβεβλημένη η ανάκληση της απόφασης για τις διακομιδές..

panepistimiako astenoforo

Δεν είναι καθόλου συνηθισμένη εικόνα και διόλου ωραία εικόνα 15 γιατροί της ΜΕΘ να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη για να ακυρωθεί το πρόγραμμα εφημεριών για τις διακομιδές..

Δεν είναι καθόλου συνηθισμένο να διεκδικούν οικονομική αποζημίωση την οποία θα δώσουν σε κοινωφελές ίδρυμα..

Δεν αρμόζει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων –με τις ελάχιστες διακομιδές σε ετήσια βάση αλλά διακομιδές πολύ βαριών περιστατικών- αυτές να προκαλούν τόσες αντιδράσεις.

Αντιδράσεις που οφείλονται σε μία και μόνη απόφαση.. Αυτή που έλαβε το Νοέμβριο του 2021 το Υπουργείο Υγείας, όταν η πίεση στα νοσοκομεία, ειδικά τα μικρά και περιφερειακά ήταν τεράστια λόγω της πανδημίας και προέβλεπε ότι  «οι διανοσοκομειακές διακομιδές διασωληνωμένων και βαρέως πασχόντων πραγματοποιούνται από γιατρούς οποιασδήποτε ειδικότητας ή ειδικευόμενους ιατρούς που έχουν ολοκληρώσει έξι (6) μήνες ειδικότητας».

Η απόφαση αυτή θα πρέπει να ανακληθεί άμεσα –έπρεπε ήδη να έχει γίνει κάτι τέτοιο τονίζουν άνθρωποι της υγείας- ή θα πρέπει να αποσαφηνιστεί ότι ισχύει μόνο για τα μικρά νοσοκομεία που δεν έχουν εντατικολόγους, αναισθησιολόγους ή άλλες ειδικότητες που μπορούν να κάνουν την διακομιδή σε ένα πολύ σοβαρό περιστατικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ