Επιβάλλουν εισφορά αλληλεγγύης στα προνοιακά επιδόματα

epidoma oikogeneiako

epidoma oikogeneiako

Ειδική εισφορά αλληλεγγύης και για τα προνοιακά επιδόματα που λαμβάνουν από το κράτος θα κληθούν να πληρώσουν και φέτος χιλιάδες άτομα με αναπηρία κάτω του 80%, καθώς και άτομα με αναπηρία 80% και άνω που δεν είναι τυφλά ή δεν είναι κινητικά ανάπηρα.

O λόγος είναι ότι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), έχοντας εξασφαλίσει το «πράσινο φως» από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, θεωρεί τα επιδόματα αυτά ως εισοδήματα απαλλασσόμενα μεν από τον φόρο εισοδήματος, αλλά υπαγόμενα σε ειδική εισφορά αλληλεγγύης!

Έτσι, χιλιάδες ΑμεΑ θα δουν τα ετήσια εισοδήματά τους για το έτος 2016 να «εκτοξεύονται» πλασματικά πάνω από τα 12.000 ευρώ, που είναι το όριο πέραν του οποίου επιβάλλεται η ειδική εισφορά αλληλεγγύης και θα κληθούν να πληρώσουν άδικα την εισφορά αυτή.

Ταυτόχρονα, επειδή τα ποσά των προνοιακών επιδομάτων θεωρούνται «εισόδημα», θα προσαυξήσουν τεχνητά τα συνολικά ετήσια οικογενειακά εισοδήματά τους, με αποτέλεσμα να χάσουν και πλήθος άλλων κοινωνικών επιδομάτων τα οποία χορηγούνται με κριτήριο το ύψος του ετησίου οικογενειακού εισοδήματος!

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ