Επιτήδειοι προσφέρουν δουλειά και αποσπούν χρήματα

AGGELIESΔιάφοροι επιτήδειοι, εκμεταλλευόμενοι τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τον τελευταίο καιρό πολλοί Έλληνες, με αγγελίες σε εφημερίδες και παραπλανητικά email προσφέρουν δήθεν εργασία στη Γερμανία και αποσπούν από τα θύματά τους χρήματα.

Από τις 18 Απριλίου έως 9 Μαΐου άγνωστοι είχαν καταχωρήσει αγγελίες σε εφημερίδες και έστειλαν άλλες μέσω email, ενημερώνοντας ότι δήθεν προσέφεραν εξασφαλισμένη εργασία στη Γερμανία σε δημόσια έργα και εστιατόρια με αμοιβή 1.600 και 1.300 εύρο αντίστοιχα.

Οι αγγελίες και τα email είχαν μόνο έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου Γερμανίας.

Οι άγνωστοι που απαντούσαν στο τηλέφωνο επιβεβαίωναν με μεγάλη σιγουριά την ύπαρξη της εργασίας και του μισθού, συμβούλευαν τους ενδιαφερόμενους τι να πάρουν μαζί τους και ζητούσαν να κατατεθούν 300 ευρώ σε συγκεκριμένο λογαριασμό για να βγάλουν, όπως ισχυρίζονταν, τα εισιτήρια και να μεταφράσουν τις συμβάσεις εργασίας.

Όσοι απάντησαν στις συγκεκριμένες αγγελίες και έπεσαν θύματα των επιτήδειων καλούνται να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αθηνών, το οποίο διεξάγει ήδη ερευνά, μετά από καταγγελίες πολιτών, προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες, αλλά και το μέγεθος της απάτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ