Επιστροφή στη «νέα κανονικότητα» με μάσκες και… αποστάσεις!

epistrofi1_censored_1

Από τις έξι το πρωί ξεκίνησε η «νέα κανονικότητα» με την μερική άρση των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν για τη μείωση του κινδύνου μετάδοσης του κορωνοϊού, πριν από 42 ημέρες. Η αποστολή sms στο 13033 που αφορούσε τις επιτρεπόμενες μετακινήσεις πήρε τέλος και η κίνηση εντός περιφερειακής ενότητας είναι πλέον ελεύθερη. Η εικόνα στην πόλη των Ιωαννίνων αρχίζει να θυμίζει την προ κορωνοιού εποχή.. Η κίνηση οχημάτων αυξημένη, όπως αυξημένη και η κίνηση σε όλα τα τραπεζικά καταστήματα. Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών φορά μάσκα και κρατά αποστάσεις.

Το πρώτο βήμα έγινε. Πρόκειται όμως για ένα δύσκολο διάστημα που απαιτεί μεγάλη προσοχή.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • epistrofi1 censored 1

Βασικός γνώμονας όλων θα πρέπει να είναι η ευλαβική τήρηση των κανόνων ατομικής προστασίας, υγιεινής αλλά και ευθύνης. Χέρια πλένουμε, αποστάσεις κρατάμε, μάσκες φοράμε, είτε όπου είναι απαραίτητο, είτε όπου αυτό συνιστάται.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • epistrofi2 censored

Παράλληλα, πρέπει να τηρούμε τους κανόνες μετακίνησης και κοινωνικής επαφής. Δεν μετακινούμαστε άσκοπα, δεν φεύγουμε εκτός του Νομού και των ορίων που επιτρέπονται, δεν συγχρωτιζόμαστε με παρέες άνω των 10 ατόμων. Όπως υπογραμμίζουν οι ειδικοί ο ιός είναι εδώ και το στοίχημα των επόμενων εβδομάδων είναι πιο δύσκολο, πιο σύνθετο και εξαιρετικά σημαντικό. «Να μείνουμε ασφαλείς, να μην δώσουμε χρόνο και τρόπο στον ιό να μεταδοθεί».

Από σήμερα επαναλειτουργούν τα βιβλιοπωλεία, καταστήματα με γραφική ύλη, καταστήματα υπολογιστών και λογισμικού, τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, αθλητικών ειδών, ανθέων, ΚΤΕΟ, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, καταστήματα για γυάλισμα υποδημάτων, οπτικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ