Επιστροφή στα θρανία- τι έδειξαν τα self test

matites self

Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα οι μαθητές των Λυκείων επέστρεψαν στα θρανία. Μία επιστροφή που έγινε με μέτρα όπως χρήση μάσκας αλλά και με την βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από την διενέργεια του πρώτου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test).

Κάθε μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπαιδευτικοί, μαθητές, διοικητικό και λοιπό προσωπικό των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, καθώς επίσης και το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΕΠ και ΕΒΠ) των σχολείων Ειδικής Αγωγής είναι υποχρεωτικό να υποβάλλονται σε self test δύο φορές την εβδομάδα και να φέρουν μαζί τους στο λύκειο τη σχετική βεβαίωση (για τους εκπαιδευτικούς) ή κάρτα (για τους μαθητές) αρνητικού αποτελέσματος κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι είναι υποχρεωτικό το self test ακόμα και για όσους έχουν εμβολιαστεί.

Θετικοί 408 μαθητές και εκπαιδευτικοί

Σημαντικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από την πρώτη μέρα των ελέγχων για τα self test λίγες ώρες πριν την επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία μετά από πέντε μήνες τηλεκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Παιδείας η θετικότητα στα self-tests είναι 0,2%.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, από τις δηλώσεις των αποτελεσμάτων των self tests μεταξύ της εκπαιδευτικής κοινότητας η θετικότητα καταγράφεται μέχρι στιγμής στο 0,27% και εντοπίστηκαν 408 δυνητικά νοσούντες. Ειδικότερα, 236 μαθητές δήλωσαν θετικό τεστ και 98.965 αρνητικό, ενώ από το εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό 172 τεστ ήταν θετικά και 50.887 αρνητικά.

Μαθητές

98.965 αρνητικά τεστ

236 θετικά τεστ

Εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό

50.887 αρνητικά τεστ

172 θετικά τεστ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ