Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα

epidoma

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή των αιτήσεων για τον πέμπτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του MEGA.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για την επιστρεπτέα είπε: “Αμέσως, αμέσως, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5 και θα έχει επιδότηση και θα είναι πολύ γρήγορη”.

Και πρόσθεσε: “ Εμείς καταλαβαίνουμε ότι τα χρήματα της επιστρεπτέας προκαταβολής είναι τα χρήματα που χρειάζεται για να ζήσει και η οικογένεια του επιχειρηματία. Διότι τα ενοίκια δεν τα πληρώνεις , φόρους σου έχουμε σε αναστολή , όλους τους λογαριασμούς είναι σε αναστολή, οι επιταγές είναι σε αναστολή, έχεις κάποιο μικρό τζίρο το click away αλλά δεν φτάνει αυτό για να ζήσεις και έρχεται η επιστρεπτέα προκαταβολή και σου δίνει τα χρήματα για να ζήσεις. Μέχρι ωσότου φτάσουμε στο τέλος της πανδημίας, καλώς εχόντων των πραγμάτων καλό Απρίλιο, καλό Μάρτιο, καλό Μάιο δεν ξέρω εγώ τώρα, δεν είμαι ειδικός κάπου εκεί, θα κάτσουμε να δούμε σε ένα τραπέζι, ανθρώπινα και πολιτισμένα τι χρέη δημιουργήθηκαν, πώς μπορούν να διευθετήσουμε αυτά τα χρέη, τι μπορούμε να διαγράψουμε”.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι δεν μιλά για διαγραφή. “Όσον αφορά στο κομμάτι που λέμε για την επιστρεπτέα και την εξατομίκευσή του το πώς θα γίνει. Αυτό εννοώ” είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ