Επιστρέφουν στο Υπουργείο τα βιβλία των Θρησκευτικών!

gimnasio fil

gimnasio fil

Την έντονη δυσαρέσκειά του για τις αλλαγές που πραγματοποίησε το Υπουργείο Παιδείας εκφράζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Φιλιππιάδας. Μάλιστα δεν περιορίζεται μόνο στην έκφραση αλλά προχωρά στην επιστροφή των βιβλίων των θρησκευτικών στο Υπουργείο Παιδείας!

Τις αποφάσεις αυτές έχει γνωστοποιήσει με ανακοίνωση που έχει αναρτήσει στη σελίδα του στο Facebook ενώ νωρίτερα είχε συγκαλέσει γενική συνέλευση.

Το μεγαλύτερο μέρος της ανακοίνωσης είναι αφιερωμένο στα Θρησκευτικά καθώς άλλαξε το βιβλίο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου, παρά τις αντιδράσεις που είχαν καταγραφεί, το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην αλλαγή του χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών και από ομολογιακό μετατράπηκε σε πολυθρησκευτικό.

«Σαν ελάχιστο μέτρο έκφρασης της αντίθεσης μας στα παραπάνω ,θα αποστείλουμε άμεσα τρία βιβλία Φακέλους θρησκευτικών (Α-Β-Γ- Γυμνασίου ) πίσω στο Υπουργείο Παιδείας ως μη σύμφωνα με την Ορθόδοξο Πίστη και θα προβούμε και σε άλλες μορφές διαμαρτυρίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Οι γονείς μεταξύ των άλλων ζητούν να εισακουστούν οι απόψεις της Συνοδικής Επιτροπής και να επανέλθουν τα περυσινά βιβλία των Θρησκευτικών.
{jathumbnail off}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ