Επιστρέφουν άλλες έξι κλεμμένες εικόνες

EIKONES

EIKONESΈξι ακόμη εικόνες από τις εκατοντάδες που έχουν κλαπεί στην Ήπειρο τα τελευταία χρόνια επιστρέφουν στην Ελλάδα. Πρόκειται για τις εικόνες που είχαν εντοπιστεί τον περασμένο Απρίλιο στο Άμστερνταμ και κατασχέθηκαν λίγο πριν διατεθούν προς πώληση.

Ύστερα από πολύμηνες διεργασίες οι εικόνες επέστρεψαν στην Ελλάδα και την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στις 11:30 το πρωί θα παρουσιαστούν στο Βυζαντινό Μουσείο από τον Υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο.

Και οι έξι εικόνες, σύμφωνα με πληροφορίες προέρχονται από μοναστήρια της Ηπείρου. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι είχαν εντοπιστεί λίγες ημέρες μετά από εκείνες που βρέθηκαν στην Temple Gallery του Λονδίνου από όπου και επαναπατρίσθηκαν. Η πιθανότητα λοιπόν οι δύο περιπτώσεις να σχετίζονται είναι μεγάλη, χωρίς όμως ακόμη να αναφέρονται λεπτομέρειες.

Είναι πλέον κοινό μυστικό ότι οι μονές και οι εκκλησίες της Ηπείρου, ειδικά όσες βρίσκονται σε απομακρυσμένα σημεία, υφίστανται οργανωμένες επιθέσεις αρχαιοκάπηλων που κυριολεκτικά τις έχουν αποψιλώσει από τον εικαστικό πλούτο τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ