Επιστρέφει στις 9 π.μ το άνοιγμα της αγοράς

agora ioannina ep

Στο κανονικό ωράριο λειτουργίας επιστρέφουν από την τελευταία μέρα του Φεβρουαρίου τα εμπορικά καταστήματα των Ιωαννίνων.

Από την Δευτέρα και σε εφαρμογή της τελευταίας Κοινής Υπουργικής Απόφασης τα εμπορικά θα ανοίγουν στις εννέα το πρωί.

Από τον Εμπορικό Σύλλογο το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας είναι το ακόλουθο:

Δευτέρα 9:00 – 14:30

Τρίτη 9:00 – 14:00 &17:30 – 21:00

Τετάρτη 9:00 – 14:30

Πέμπτη 9:00 – 14:& 17:30 – 21:00

Παρασκευή 9:00 – 14:00 &17:30 – 21:00

Σάββατο 9:00 – 14:30

Στην ίδια ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος αναφέρει ότι δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας, οι μικρές επιχειρήσεις καταγράφουν τεράστιες απώλειες.

«Τα μέτρα που πήρε η κυβέρνησης, έκρυψαν για λίγο τα προβλήματα κάτω απ΄το χαλί, όμως τώρα τα χρέη στην εφορία, στις τράπεζες, στους δήμους, στους παρόχους ενέργειας είναι εδώ. Ο νέος Γολγοθάς των δόσεων σε συνθήκες μειωμένου τζίρου από την μία και εκρηκτικών αυξήσεων σε ενέργεια, εμπορεύματα κτλ. από την άλλη, σε συνδυασμό με το σύνολο των φορομπηχτικών μέτρων που παραμένουν σε πλήρη ισχύ δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας» σημειώνει.

Ο Εμπορικός Σύλλογος ζητά:

             Επίδομα ειδικού σκοπού για τους αυτοαπασχολούμενους που νοσούν από κορονοϊό ή μπαίνουν σε καραντίνα.

             Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής, τόκων και προστίμων& διαγραφή στο 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες

             Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος, μείωση ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και τα καύσιμα. Επιδότηση στο ύψος των αυξήσεων στην ενέργεια.

             Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ