Επιστρατεύονται τα κινητά για την λύση προβλημάτων!!

arta kinito

arta kinito

Τη βοήθεια της τεχνολογίας επιστρατεύει ο Δήμος Άρτας προκειμένου να βελτιώσει την καθημερινότητα.

Δίνει τη δυνατότητα να γίνουν οι πολίτες μέρος της προσπάθειας του Δήμου για τη βελτίωση της καθημερινότητας, μέσω της απόκτησης της εφαρμογής Novoville.

Το Novoville είναι μια δωρεάν εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και tablets που επιτρέπει στους χρήστες εύκολα και γρήγορα να δηλώνουν προβλήματα που παρατηρούν στην Άρτα (όπως καμένες λάμπες, απορρίμματα, εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, λακκούβες κ.α.) σε πέντε απλά βήματα.

Ο κάθε πολίτης αφού κατεβάσει την εφαρμογή στο κινητό του ή στο tablet φωτογραφίζει με την κάμερα το πρόβλημα, λαμβάνει ακριβή τοποθεσία με στίγμα στο χάρτη, επιλέγει την κατηγορία του προβλήματος, εισάγει προαιρετικά μια σύντομη περιγραφή και καταχωρεί την αναφορά, η οποία αποστέλλεται στο Γραφείο Δημότη του Δήμου.

Το Γραφείο Δημότη την προωθεί στην αντίστοιχη υπηρεσία του Δήμου, η οποία αναλαμβάνει την υλοποίηση- αποκατάσταση και παράλληλα ενημερώνει την εφαρμογή, ώστε να μπορεί να βλέπει ο πολίτης διαρκώς το στάδιο υλοποίησης της αναφοράς του και μόλις εκείνη τακτοποιηθεί λαμβάνει σχετική ειδοποίηση.

Η εφαρμογή, που έχει ως σκοπό την εξυπηρέτηση του δημότη και τη μείωση της γραφειοκρατίας, αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε πιλοτική εφαρμογή, ενώ παρουσιάστηκε σήμερα το μεσημέρι στους Αντιδημάρχους, τους Διευθυντές Υπηρεσιών και τους αρμοδίους υπαλλήλους του Δήμου Αρταίων, που θα χειρίζονται τα αιτήματα των πολιτών και θα μεριμνούν για την ικανοποίησή τους.

Απομένει να φανούν στην πράξη τα αποτελέσματα του εγχειρήματος…

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ