Επιστήμονες ανακάλυψαν το… υπνητήρι!

YPNOS1Πόσοι από εσάς υποφέρετε από αυπνία; Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ισχυρίζονται ότι βρήκαν τη λύση στο πρόβλημα το οποίο ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Ομάδα νευρολόγων υποστηρίζει ότι ανακάλυψε το “υπνητήρι”, έναν διακόπτη που θα διατάσσει τον εγκέφαλο να πηγαίνει για… ύπνο.

 

Σύμφωνα με την βρετανική “Daily Mail”, οι επιστήμονες εντόπισαν ένα σημείο του εγκεφάλου το οποίο αν ενεργοποιηθεί, μπορεί να οδηγήσει σε κατάσταση υπνηλίας το άτομο. Φανταστείτε έναν διακόπτη που τον ανεβάζεις και τον κατεβάζεις με μία διαδικασία ελέγχου νευρώνων , τα οποία οι επιστήμονες ονομάζουν “ομοιοστάτη”.

Ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής Τζέφρι Κονλέα, αναφέρει στην βρετανική εφημερίδα: «Υπάρχει μια ομάδα όμοιων νεύρων σε μια περιοχή του εγκεφάλου, τα οποία είναι ενεργά κατά τη διάρκεια του ύπνου και αποτελούν και τον στόχο των αναισθητικών».

Το επόμενο βήμα των επιστημόνων, σύμφωνα με τον καθηγητή Τζέφρι, είναι να βρουν ποιο είναι το σήμα που δέχονται αυτά τα νεύρα για να κοιμηθούν, τι συμβαίνει, δηλαδή, στον εγκέφαλο όσο τα μάτια μας είναι ανοιχτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ