Επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

dhmarxeio artasΑντιμέτωπος με συμβούλους της δικής του παράταξης βρέθηκε για μία ακόμη φορά ο Δήμαρχος της Άρτας Γιάννης Παπαλέξης, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το θέμα της μείωσης των οφειλόμενων, κατοίκων μίας και μόνο τοπικής κοινότητας, μύριζε μπαρούτι και η έκρηξη δεν άργησε να υπάρξει.

Έξι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας – Χρήστος Γιώργος, Γιάννης Κοτσαρίνης, Τάσος Τσαμπάς, Κώστας Παπαμιχαήλ, Κατερίνα Μάγγου και Βαγγέλης Σκανδάλης- είπαν όχι στην πρόταση του δημάρχου, ενώ την ώρα της ψηφοφορίας αποχώρησε ο αντιδήμαρχος Φώτης Φώτης.

Σ’ αυτούς θα πρέπει να προστεθεί και ο ανεξάρτητος, αλλά εκ της πλειοψηφίας προερχόμενος, Γιάννης Νικολάου.

Το θέμα της μείωσης των οφειλομένων, αφορά μόνο μια συγκεκριμένη κοινότητα καποδιστριακού Δήμου και όπως είναι λογικό, μπορεί να φέρει αντιπαραθέσεις, ανάμεσα στα χωριά, αλλά ο δήμαρχος επιμένει και ο καθένας αντιλαμβάνεται το γιατί. Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου Τάσου Τσαμπά, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Αν ψηφίσω ναι σ’ αυτό το θέμα, πρέπει να βάλω κράνος για να πάω στην Ανέζα».

Το θέμα δεν πέρασε και την πρόταση του δημάρχου, ψήφισαν μόνο εννιά δημοτικοί σύμβουλοι, μεταξύ των οποίων και ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Πάνος Γόγολος, ο οποίος βέβαια κατάγεται απ’ την Καμπή, όπως επίσης και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κώστας Παπαϊωάννου, που κι αυτός κατάγεται απ’ την Καμπή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ