Επεισοδιακή συνεδρίαση για το επιχειρηματικό πάρκο

artaΈνταση επικράτησε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας κατά τη συζήτηση του 1ου θέματος: «Διάθεση δημοτικής έκτασης στη θέση «ΛΙΒΑΔΙΑ» για την ανάπτυξη του Επιχειρηματικού Πάρκου Άρτας». Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ανέβηκαν οι τόνοι της συζήτησης ενώ υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ αιρετών και κατοίκων της Τ.Κ. Καλαμιάς Δ.Ε. Φιλοθέης οι οποίοι αντιδρούν στην παραχώρηση της παραπάνω έκτασης. Η αίθουσα του Δ.Σ. ήταν κατάμεστη από κατοίκους της Καλαμιάς οι οποίοι έκαναν από την αρχή αισθητή την παρουσία τους, με τις κόρνες των αυτοκινήτων τους να ακούγονται μέχρι την αίθουσα.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Θωμάς Τσιρογιάννης, μετά από δύο διακοπές προκειμένου τα πνεύματα να ηρεμήσουν, έλυσε τη συνεδρίαση αφού οι αντιδράσεις συνεχίζονταν, ενώ οι κάτοικοι δεν επέτρεπαν σε κανέναν να βγει από την αίθουσα. Έτσι δεν συζητήθηκαν τα υπόλοιπα 41 θέματα που ήταν στην ημερήσια διάταξη, μεταξύ αυτών και το 2ο θέμα « Παροχή υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου για την κατάρτιση προκαταρκτικού φακέλου ιδιοκτησιακών, χωρικών και οικονομικών στοιχείων για έκδοση ΚΥΑ του άρθρου 47 του Ν. 3982/2011 για την ανάπτυξη Επιχειρηματικού Πάρκου στην Άρτα» το οποίο είναι συναφές με το 1ο θέμα. Η συνεδρίαση θα επαναληφθεί τη Δευτέρα.

Το Δ.Σ., σύμφωνα με την τελική πρόταση όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά από τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων και τη συζήτηση που ακολούθησε έλαβε κατά πλειοηφία την ακόλουθη απόφαση: Το Δ.Σ. εκφράζει κατ’ αρχήν την πρόθεση της διάθεσης της δημοτικής έκτασης στη θέση «ΛΙΒΑΔΙΑ» Τ.Κ. Καλαμιάς προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες έκδοσης ΚΥΑ για τη δημιουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου και εφόσον αυτή η έκταση εξεταστεί και κριθεί κατάλληλη από τον Τεχνικό Σύμβουλο ο οποίος θα επιλεγεί, τότε το Δ.Σ. θα επανέλθει για να εξετάσει το θέμα της παραχώρησής της, οριστικά ή μη.

Η ψηφοφορία διεξήχθη εν μέσω εντάσεων και διαμαρτυριών εκ μέρους των κατοίκων, οι οποίοι συνέχισαν και μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας να διαμαρτύρονται εντονότατα, ζητώντας την ανάκληση της απόφασης, λέγοντας ότι αλλιώς εισήχθη το θέμα και αλλιώς κατέληξε να ψηφιστεί. Για αρκετή ώρα δεν επέτρεπαν σε κανένα να εξέλθει της αιθούσης του Δ.Σ. Δεν αντέδρασε κανείς από τους συμβούλους στην πρόταση όπως αυτή διαμορφώθηκε κατά τη συζήτηση και διατυπώθηκε, αντέτεινε από την πλευρά του ο πρόεδρος Δ.Σ. κ. Τσιρογιάννης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ