Επεισοδιακή σύλληψη λαθρομεταφορέων

ASTYNOMIA_1Οι λαθρομεταφορείς, παρά την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για την είσοδο των Αλβανών, δεν ξεχνούν τα δρομολόγια στο Νομό Ιωαννίνων.

Με επεισοδιακό τρόπο συνελήφθησαν στο Σουλόπουλο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, δύο διακινητές, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 40 και 23 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες ενώ αναζητείται ένας συνεργός τους.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, εντόπισαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, να κινούνται ύποπτα στην περιοχή της Κάτω Λάβδανης.

Σε σήμα που έκαναν οι αστυνομικοί στον οδηγό του ενός αυτοκινήτου για έλεγχο, αυτός δεν συμμορφώθηκε. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας το όχημα λόγω υπερβολικής ταχύτητας εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε ενώ ο οδηγός του οχήματος εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι και την πυκνή βλάστηση διέφυγε.

Ακολούθως, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, διαπίστωσαν ότι ο ανωτέρω διακινητής, ο οποίος αναζητείται, προωθούσε στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 23, 20 και 32 ετών.

Σε έλεγχο που έγινε στη γέφυρα της Βροσύνας στο έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο προπορευόταν και το οποίο οδηγούσε ο 40χρονος συλληφθείς με συνοδηγό τον 23χρονο, προέκυψε ότι οι ανωτέρω διευκόλυναν ως προπομποί τη μεταφορά των λαθρομεταναστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ