Επισκοπικό: Πριμ 250.000 και τελικό κόστος 7,54 εκατ. ευρώ

episkopiko

Στα 7,5 εκατομμύρια κλείνει το κόστος της παρέμβασης με τους κόμβους  και τα παράπλευρα δίκτυα που ολοκλήρωσε η Περιφέρεια Ηπείρου στο Επισκοπικό.. Το κόστος αυτό διαμορφώνεται μετά και την τελευταία αναθεώρηση που κατατίθεται προς έγκριση στην Περιφερειακή Επιτροπή αλλά και το πριμ έγκαιρης παράδοσης που συνοδεύει πολλά έργα στην Ήπειρο το τελευταίο διάστημα!!

Η αναθεώρηση λόγω υλικών και εργασιών προσέθεσε 840.000 ευρώ στον αρχικό προυπολγισμό ενώ η ρήτρα πρόσθετης καταβολής – το λεγόμενο «πριμ» – ανέρχεται σε 250.000 ευρώ.

Έτσι, το συνολικό κόστος κατασκευής χωρίς ΦΠΑ φτάνει τα 6,08 εκατ. ευρώ, ενώ με τον ΦΠΑ 24% το έργο φτάνει συνολικά τα 7,54 εκατ. ευρώ.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης – NextGeneration EU, στο πλαίσιο του προγράμματος βελτίωσης της οδικής ασφάλειας, και περιλαμβάνει τον κυκλικό κόμβο, τμήματα σύνδεσης με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο και βελτιώσεις σε βασικές αρτηρίες της περιοχής.

Με την έγκριση του 4ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών, πλέον το οικονομικό πλαίσιο του έργου είναι πλήρως καθορισμένο, ενώ οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και η παράδοση του κόμβου έγινε εμπρόθεσμα στις αρχές Μαΐου 2025.

Τα οικονομικά στοιχεία αναλυτικά

ΣτοιχείοΠοσό (€ χωρίς ΦΠΑ)Σημείωση
Αρχική Σύμβαση4.343.535,04Κόστος κατασκευής πριν αναθεωρήσεις και πρίμ
Αναθεωρήσεις840.163,69Περιλαμβάνει προσαρμογές τιμών λόγω υλικών/εργασίας
Ρήτρα πρόσθετης καταβολής (πρίμ)249.729,22Σύμφωνα με το άρθρο 16 της διακήρυξης
Σύνολο χωρίς ΦΠΑ6.084.514,49Αθροιστικά για όλα τα παραπάνω
ΦΠΑ 24%1.460.283,47Υπολογισμένος επί του συνόλου χωρίς ΦΠΑ
Σύνολο με ΦΠΑ7.544.797,96Τελικό κόστος του έργου