Επισκοπικό.. «Δεν είναι απλά ένας κόμβος..»

komvoi erga

Απαντήσεις για τον νέο κόμβο που δημοπρατήθηκε στο Επισκοπικό και τον υψηλό προυπολογισμό καθώς αυτός αγγίζει τα 6,8 εκατομμύρια έδωσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης στη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Ο Περιφερειάρχης αρχικά ανέφερε ότι το συγκεκριμένο έργο, όπως και τα έργα των κόμβων σε Βαλανιδοράχη – Λούτσα (επί της Ε.Ο. Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας), Λαψίστα (επί της Ε.Ο. Ιωαννίνων- Κόνιτσας) και του τμήματος Πηγάδια- Γέφυρα Πλάκας, έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, μετά από πρόσκληση που είχε εκδώσει το Υπουργείο Εσωτερικών με συνολικό προϋπολογισμό 24 εκ. ευρώ.

 Ο Περιφερειάρχης έδωσε αναλυτικά στοιχεία για το έργο: «κατασκευή ασφαλούς και σύγχρονου ισόπεδου κυκλικού οδικού κόμβου επί της Ε.Ο. Ιωαννίνων- Άρτας (θέση Επισκοπικό)», για το οποίο η Οικονομική Επιτροπή στη χθεσινή της συνεδρίαση ανέδειξε τον προσωρινό ανάδοχό του.«Δεν πρόκειται για έναν απλό κόμβο», τόνισε, εξηγώντας ότι από τη διακλάδωση της Ε.Ο. με Εγνατία μέχρι και τον κόμβο της Ιόνιας Οδού, έχουν οριστεί από το 2007 οι προδιαγραφές, στις οποίες προβλέπονται κόμβοι και πλάτος του οδοστρώματος.

«Επεμβαίνουμε – ανέφερε ο Περιφερειάρχης- σε μήκος 1,5 χιλιομέτρου. Έχουμε επίσης 2.5 χλμ παράπλευρο οδικό δίκτυο που καταλήγει στην Εθνική οδό, από το Μουσείο Βρέλλη, τις κοινότητες Επισκοπικού και Μπιζανίου. Προβλέπονται επίσης υπόγεια διάβαση, τοίχοι αντιστήριξης, ηλεκτροφωτισμός κ.α. Όλα αυτά συνθέτουν ένα μεγάλο δρόμο, ο οποίος με τις διαστάσεις που έχει, βγάζει και το ποσό της μελέτης».

Ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε ακόμη ότι και οι κόμβοι σε Βαλανιδοράχη- Λούτσα έχουν μελετηθεί με προδιαγραφές προσαρμοσμένες στη μελλοντική διαπλάτυνση της Εθνικής Οδού. Τέλος τόνισε ότι έχουν εκπονηθεί όλες οι μελέτες, οι Μ.Π.Ε. έχουν βγει σε διαβούλευση, ώστε στη συνέχεια να εκδοθούν οι ΑΕΠΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ