Επισκέψεις σε παραγωγικές και τουριστικές μονάδες

MONADES_PSATHASΕπισκέψεις σε παραγωγικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα και στον τουρισμό, έχοντας χρηματοδοτηθεί από προγράμματα της Περιφέρειας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες.

Αρχικά ο Αντιπεριφερειάρχης, επισκέφτηκε οινοποιείο και αμπελώνες στην περιοχή της τοπικής κοινότητας Ράμιας (οικισμός Κούνιες) του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον οινοποιό-αμπελουργό για την πορεία της μονάδας και γενικότερα για τον κλάδο της οινοποιίας.

Ο κ. Ψαθάς τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει η Περιφέρεια Ηπείρου στην στήριξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, τον οποίο θεωρεί ως έναν από τους σημαντικότερους μοχλούς ανάπτυξης της περιοχής μας στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε. Επισήμανε δε, ότι τα προϊόντα που παράγονται θα πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας, προκειμένου να ανταγωνιστούν αντίστοιχα άλλων περιοχών της χώρας μας.

Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας, επισκέφτηκε σύγχρονο ξενώνα στην τοπική κοινότητα Κουκουλιών του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Ψαθάς ενημερώθηκε από τον ιδιοκτήτη του ξενώνα για τη λειτουργία του, καθώς επίσης και για τις δυνατότητες που υπάρχουν για τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Ο κ. Ψαθάς, δήλωσε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και η Περιφέρεια Ηπείρου γενικότερα, είναι θερμοί συμπαραστάτες κάθε προσπάθειας προβολής και ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας. Τόνισε δε, ότι η Περιφέρεια Ηπείρου, με τη συμμετοχή της σε τουριστικές εκθέσεις στοχεύει στην προσέλκυση τουριστών που θα τονώσουν και θα συμβάλλουν στην περαιτέρω, ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη.

Τέλος, ο κ. Ψαθάς επισήμανε ότι η τουριστική αξιοποίηση του ανεξάντλητου περιβαλλοντικού πλούτου της περιοχής μας, με τρόπο που δεν θα δημιουργεί προβλήματα στην ευαίσθητη οικολογική ισορροπία, είναι πλέον από τις βασικές προτεραιότητες προκειμένου να υπάρξει αναζωογόνηση της υπαίθρου και αποφυγή του μαρασμού των δυσπρόσιτων περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ