Επισκέψιμες για το κοινό οι στοές του Κάστρου

stoes kastro

Επισκέψιμες είναι οι στοές που βρίσκονται βόρεια της Κεντρικής Πύλης του Κάστρου των Ιωαννίνων.

Το κοινό, όπως έγινε γνωστό από την Εφορεία Αρχαιοτήτων, μπορεί να τις επισκεφθεί καθημερινά εκτός Τρίτης, από τις δώδεκα μέχρι τις δύο το μεσημέρι.

Στις στοές στεγάζεται φωτογραφική έκθεση με πλούσιο εποπτικό υλικό, πληροφοριακά κείμενα και σχέδια που αναφέρονται στην πόλη των Ιωαννίνων και το Κάστρο με τίτλο «Από την Βυζαντινή Καστροπολιτεία στην Οθωμανική Μεγαλούπολη».

Στην έκθεση γίνονται αναφορές στη μακραίωνη ιστορία του Κάστρου, στη μορφολογική εξέλιξή του , στη σχέση του με την πόλη και στις εργασίες ανακαίνισής του.

Στο εσωτερικό των στοών σε ανασκαφικές τομές που έχει διενεργήσει η Αρχαιολογική Υπηρεσία, αποκαλύφθηκαν οι επάλληλες οικοδομικές φάσεις στην τειχοδομία του Κάστρου, από την ελληνιστική έως τη βυζαντινή περίοδο.

Οι εκδηλώσεις και η επίσκεψη του κοινού στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας, που έχουν καταρτισθεί για κάθε αρχαιολογικό χώρο και μουσείο στο πλαίσιο περιορισμού διασποράς του κορωνοϊού COVID 19 και σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα ασφαλείας κατά την περίοδο πραγματοποίησής τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ