Επίσκεψη της Μ. Τζούφη σε Πανεπιστημιακό και Χατζηκώστα

tzoufi nosokomeia

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το «Χατζηκώστα» επισκέφθηκε η Μερόπη Τζούφη, όπου συζήτησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τους εργαζόμενους και τις διοικήσεις για τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας στα Ιωάννινα. Μεταξύ αυτών, οι ελλείψεις προσωπικού και η ταλαιπωρία των ασθενών, η οριακή και συχνά ελλιπής χρηματοδότηση, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, ο αυξημένος φόρτος εργασίας και η συνολική καταπόνηση του δημόσιου συστήματος υγείας από την έναρξη της πανδημίας μέχρι σήμερα.

Στις συναντήσεις με το προσωπικό των δύο νοσοκομείων, η βουλευτής Ιωαννίνων παρουσίασε το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη δημόσια υγεία. Όπως τόνισε, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται για την αύξηση της χρηματοδότησης, την προκήρυξη 10.000 μόνιμων θέσεων σε βάθος τριετίας, τη μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού, την ειδική μοριοδότηση των ΙΔΟΧ, την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, την ανανέωση του εξοπλισμού και την ενεργειακή αναβάθμιση των υποδομών.

Παράλληλα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας, ενώ την ίδια στιγμή υποχρηματοδοτεί και υποστελεχώνει τις δημόσιες δομές. Ως πρόσφατο παράδειγμα ανέφερε την ιδιωτικοποίηση του Παιδοογκολογικού του «Αγία Σοφία». Στο πλαίσιο αυτό ξεκαθάρισε πως η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα βάλει τέλος στην απαξίωση της δημόσιας υγείας, προς όφελος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, του προσωπικού που αγωνιά για την επόμενη ημέρα και των ασθενών που δικαιούνται δωρεάν και υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες.

Ερώτηση στον Πλεύρη για τις συμβάσεις των ειδικευόμενων

Σημειώνεται πως με ερώτηση που κατέθεσαν εχθές στη Βουλή, η Μερόπη Τζούφη και ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Ξανθός ζητούν από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη να μη διακόψει τις συμβάσεις των ειδικευόμενων ιατρών. Όπως τονίζουν, ενώ οι συμβάσεις παρατάθηκαν το Δεκέμβριο του 2022, πρόσφατος νόμος της κυβέρνησης τις διέκοψε αιφνιδιαστικά, αδιαφορώντας για το εργασιακό μέλλον των νέων ιατρών και τις πάγιες ανάγκες που καλύπτουν λόγω έλλειψης προσωπικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ