Επίσκεψη Γ. Αμυρά στην Αρχαία Δωδώνη

amiras dodoni

Συνάντηση με το Δήμαρχο Δωδώνης και Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου  Χρήστο Ντακαλέτση, είχε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας  Γιώργος Αμυράς.

Η συνάντηση έγινε στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, όπου ο Υφυπουργός είχε και την ευκαιρία μιας σύντομης περιήγησης, μετά το πρόσφατο άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων.

Η συζήτηση κινήθηκε σε θέματα γύρω από τα προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του Δήμου Δωδώνης και ο Γιαννιώτης Υφυπουργός υπογράμμισε τη διάθεση να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις το Δήμο Δωδώνης.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Αμυράς σε παρεμβάσεις όπως η αειφορική διαχείριση των υδάτινων πόρων, η ανάδειξη πολιτιστικών και τουριστικών διαδρομών και οι δράσεις προστασίας της βιοποικιλότητας, για τις οποίες αναζητούνται και εκτιμάται πως μπορεί να βρεθούν χρηματοδοτικά εργαλεία και ο Υφυπουργός δήλωσε πως δύναται να συμβάλλει για την εξεύρεση χρηματοδότησης προτεινόμενων από το Δήμο Δωδώνης έργων.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Δωδώνης επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν τον αρχαιολογικό χώρο. Συγκεκριμένα ζήτησε τη συνδρομή του Υφυπουργού για την ίδρυση Αρχαιολογικού Μουσείου στη Δωδώνη, κάτι που αποτελεί πάγιο και χρόνιο αίτημα του Δήμου Δωδώνης και για την προώθηση της ώριμης μελέτης αναβάθμισης των εισόδων των Κοινοτήτων Μαντείου και Δωδώνης. Επίσης, έθεσε την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών εκμίσθωσης του κυλικείου του αρχαιολογικού χώρου, για όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας και για την πρόσληψη προσωπικού, για τη λειτουργία του πωλητηρίου.

Τέλος, ο κ. Ντακαλέτσης επικαιροποίησε τις προτάσεις της ΠΕΔ Ηπείρου για τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών στην αδειοδότηση των ΑΠΕ και τη μη έγκριση αδειών για αιολικά πάρκα σε υψόμετρο άνω των 1.000 μέτρων. Ζήτησε τέλος, τη συμβολή του κ. Αμυρά για την αποτροπή εγκατάστασης των μονάδων βιορευστών στα όρια της Κοινότητας Κωστάνιανης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ