Επίσημη η συζήτηση για παραχώρηση του Στρατοπέδου Βελισσαρίου

stratopedo velisariou

Η παραχώρηση του στρατοπέδου Βελισσαρίου στην πόλη των Ιωαννίνων, θέμα και αίτημα πολλών ετών, ανοίγει και πάλι. Πρόκειται αναμφίβολα για μία σημαντική εξέλιξη που αν έχει αίσια έκβαση μπορεί να δώσει ζωτικής σημασίας χώρο στην πόλη.

Ο Δήμος Ιωαννιτών είναι αυτός που ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε επίσημα τη συζήτηση και την διαπραγμάτευση με το ΤΕΘΑ, σε συνέχεια των συζητήσεων που είχαν γίνει τους προηγούμενους μήνες μεταξύ του Δημάρχου και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ειδικότερα με τον Υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Δήμου «τόσο η πολιτική όσο και η στρατιωτική ηγεσία έχουν την πρόθεση να παραχωρήσουν το μεγαλύτερο τμήμα του στρατοπέδου στο Δήμο (το τμήμα που είναι ανενεργό) όπως αποτυπώνεται στο σχέδιο «πρωτοκόλλου συνεργασίας και συναντίληψης» που εκπονήθηκε.

Το σχέδιο αυτό μελετάται από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Ιωαννιτών.

Ο Δήμος βρίσκεται σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Ηπείρου η οποία είναι πρόθυμη να βοηθήσει από την πλευρά της ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η προσπάθεια αυτή.

Η παραχώρηση του στρατοπέδου Βελισσαρίου είναι αίτημα πολλών ετών καθώς θα δώσει την δυνατότητα ενοποίησης με το Πάρκο Πυρσινέλλα αλλά και κάλυψης ζωτικών αναγκών της πόλης.

Η έναρξη της ουσιαστικής διαπραγμάτευσης αποτελεί καθοριστικό βήμα ώστε μέσα στο επόμενο διάστημα το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει τις οριστικές αποφάσεις για την παραχώρηση και τους όρους με τους οποίους θα γίνει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ