Η Ήπειρος υποστηρίζει όποια λύση επιλεγεί για τον Ε-65

akse651

akse651

Εκτενής συζήτηση για τον άξονα Ε65 και τη σύνδεση του με την Εγνατία Οδό, έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, το απόγευμα της Παρασκευής. Το ζήτημα του βορείου τμήματος του δρόμου, αυτού δηλαδή που θα φτάνει στην Εγνατία και θα συνδέει την Ήπειρο με την Θεσσαλία, αναδεικνύεται με ένταση το τελευταίο διάστημα, λόγω των διαφορετικών προτάσεων που υπάρχουν, ωστόσο το μείζον είναι ότι ακόμη δεν έχει διασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο έγινε αναλυτική ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων καθώς ο Ε65 αποτελεί και για την Ήπειρο ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο και ως τέτοιο αντιμετωπίζεται.

Μετά από διαλογική συζήτηση το Περιφερειακό Συμβούλιο έκανε αποδεκτή την πρόταση του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη που κινείται στο πλαίσιο της ομόφωνης απόφασης φορέων που είχε παρθεί πρόσφατα στα Τρίκαλα.

Συγκεκριμένα τονίζεται ότι ο οδικός άξονας Ε65 αποτελεί υψίστης σημασίας έργο για τη χώρα μας και προτεραιότητα για την Περιφέρειά μας και ζητείται η άμεση ολοκλήρωσή του από τη Λαμία μέχρι την Εγνατία.

Αναφορικά με τη βόρεια χάραξη, εκφράζεται εμπιστοσύνη στο Υπουργείο Υποδομών και θα υποστηριχθεί η όποια επιλογή κριθεί από τις υπηρεσίες του ως η βέλτιστη και η πλέον πρόσφορη.

Επίσης αποφασίστηκε όπως η πρόταση του πρώην Υπουργού Σταύρου Καλογιάννη διαβιβαστεί προς εξέταση στο Υπουργείο Υποδομών.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ