Επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων

katatesreis 25 m

Με την επιμνημόσυνη δέηση που έγινε στο Μνημείο Μπιζανομάχων και την κατάθεση στεφάνων κορυφώθηκαν στα Γιάννινα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 24ης Μαρτίου.

Οι εκδηλώσεις έγιναν χωρίς την παρουσία κόσμου και με τις καταθέσεις να περιορίζονται στις εννέα σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Στεφάνι κατέθεσαν ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑΣ Μερόπη Τζούφη, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο Γενικός Πρόξενος της Αλβανίας στα Γιάννινα, ο Διοικητής της 8ης Μεραρχίας, ο Συντονιστής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις που έγιναν στα Γιάννινα για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Όπως ανέφερε η Ελλάδα γιορτάζει με αυτοπεποίθηση και λαμπρότητα.

«Εμείς οι Έλληνες έχουμε κάθε λόγο να είμαστε υπερήφανοι για την ιστορία μας, το δύσκολο παρελθόν μας αλλά και την θέση που έχουμε κατακτήσει ανάμεσα στους λαούς του κόσμου. Έχουμε όμως ένα ιερό χρέος, ένα ιερό καθήκον. Να συνεχίσουμε την πορεία μας στο διηνεκές της ιστορίας με ομοψυχία, ενότητα, δημιουργία και αλληλεγγύη».

Η βουλευτής Μερόπη Τζούφη

«Γιορτάζουμε και τιμούμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Μία επανάσταση που γαλουχήθηκε από τα προτάγματα της Γαλλικής Επανάστασης και τα κηρύγματα του Διαφωτισμού. Μία επανάσταση που οδήγησε στην ίδρυση του κράτους και ως κύρια παρακαταθήκη μας έχει αφήσει ότι για να έχει κανείς τη λευτεριά χρειάζονται αγώνες και θυσίες. Στις πολύ δύσκολες συνθήκες που βιώνει σήμερα ο ελληνικός λαός διεκδικεί και παλεύει για ισότητα, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, υγεία και για λευτεριά. Διεκδικεί να σταθούν όρθιες οι δομές της υγείας και της παιδείας ώστε να διεκδικήσουμε καλύτερες μέρες».

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου

«Θεωρούμε υποχρέωση ως Ηπειρώτες να τιμήσουμε πρώτα το Σούλι. Έτσι θα προχωρήσει η αναστήλωση του Κάστρου της Κιάφας. Όταν οι Έλληνες ήταν μεταξύ τους ενωμένοι μεγαλουργούσαν, όταν ο καθένας τράβαγε τον δρόμο του ερχόταν τα δύσκολα. Εμείς οφείλουμε ένα ευχαριστώ σε όσους αγωνίστηκαν και δίνουμε την υπόσχεση ότι θα αγωνιστούμε για μία Ελλάδα που δεν θα έχει εξαρτήσεις και θα την σέβονται φίλοι και εχθροί»

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων

 «Η 25η Μαρτίου είναι η πιο σημαντική μέρα για τον Ελληνισμό. Είναι μία ημέρα τιμής και μνήμης για όσους διαχρονικά αγωνίστηκαν. Καθώς γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία είναι η καλύτερη στιγμή για έναν γόνιμο επαναστοχασμό έτσι ώστε να δούμε μέσα στην πολυκύμαντη πορεία τις σημαντικές στιγμές, τα επιτεύγματά μας αλλά και τα αρνητικά, τα σφάλματά μας και τις παλινωδίες στην πορεία των 200 χρόνων.

Ο γόνιμος επαναστοχασμός θα μας βοηθήσει για να οπλιστούμε με την δύναμη που μας είναι απαραίτητη για το μέλλον μας. Είναι η ευκαιρία να αντλήσουμε δύναμη από τους αγώνες του Έθνους ώστε με επιμονή, υπομονή, κουράγιο, αισιοδοξία και ελπίδα να προχωρήσουμε μπροστά και να ανοιχτούμε στην επόμενη μέρα».  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ