Επιμένει στην απεργία η ΠΝΟ

limani_hgoumenitsa_1Στη διάρκεια άτυπης συνεδρίασης το μεσημέρι της Μ.Δευτέρας η ΠΝΟ αποφάσισε να προχωρήσει κανονικά στην απεργίας της Μ.Τρίτης και της Μ.Τετάρτης. Όπως δήλωσε ο γγ της ΠΝΟ Γ.Χαλάς στον ΒΗΜΑ 99,5, εκπρόσωποι των ναυτεργατών δεν πρόκειται να συναντηθούν με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, όπως ήταν προγραμματισμένο για τις 15:00.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, η ΠΝΟ οδηγείται σε σύγκρουση με την κυβέρνηση, η οποία έχει δηλώσει ότι θα λάβει όλα τα μέτρα για την διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος. Ειδικότερα, εξετάζεται η επιστράτευση των ναυτικών και η προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΠΝΟ, η απεργία ξεκινά στις 00:01 την Μ.Τρίτη και ολοκληρώνεται στις 00:00 την Μ.Τετάρτη.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις επιχειρηματιών και ταξιδιωτών για την υλοποίηση της απεργίας.

Λιγότερο από ένα 24ωρο πριν από το προγραμματισμένο τους ταξίδι εν όψει των εορτών του Πάσχα, τουρίστες και εκδρομείς αναζητούν τώρα λύση, ενδεχομένως με αλλαγή εισιτηρίου.

Πάντως, οι ξενοδόχοι και οι τουριστικοί πράκτορες αναφέρουν ότι ήδη έχουν γίνει πολλές ακυρώσεις, κυρίως από το εξωτερικό.

Να αναλογιστεί το τεράστιο βάρος της ευθύνης που αναλαμβάνει με τη 48ωρη απεργία της καλεί την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, υπογραμμίζοντας ότι «αυτές τις δύσκολες ώρες, το βάρος της ευθύνης είναι πολύ μεγάλο και αντίστοιχη είναι και η οργή της συντριπτικής πλειοψηφίας των νησιωτών μας και των ασχολουμένων και απασχολουμένων στον τουρισμό».

Παράλληλα, οι παραγωγοί κυρίως της Κρήτης αντιδρούν έντονα για την απεργία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι από αυτούς προσπαθούν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους για να φθάσουν τα προϊόντα τους στην Αθήνα. Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι η εκμίσθωση Ro-Ro για την μεταφορά των αγροτικών προϊόντων.

Εν τω μεταξύ, 24ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ για την Μ.Πέμπτη. Οι ιδιοκτήτες διαβεβαιώνουν πάντως ότι στην πλειονότητά τους τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν κανονικά, καθώς σε ποσοστό 90% οι ιδιοκτήτες είναι και οδηγοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ