Επιμένει για εταιρείες χαμηλού κόστους η Ένωση Ξενοδόχων

aerodromio ptiseis

Την ανάγκη πτήσεων προς το αεροδρόμιο Ιωαννίνων από εταιρείες χαμηλού κόστους επισημαίνει για μία ακόμη φορά η Ένωση Ξενοδόχων του Νομού Ιωαννίνων.

Αφορμή είναι το ναυάγιο που υπήρξε στην επιθυμία της Reynar να εντάξει την περιοχή στο πρόγραμμά της κάτι που αγνοήθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού.

Η Ένωση Ξενοδόχων στις αρχές καλοκαιριού, είχε παρουσιάσει στοιχεία μετά από έρευνα του ειδικού της συμβούλου Ευθύμιου Σέρμπη, για την κίνηση σε διάφορα ευρωπαικά αεροδρόμια.

Η έρευνα εστιάζει στην ποσοστιαία αύξηση της επιβατικής κίνησης σε δέκα ευρωπαϊκά αεροδρόμια μετά την έναρξη πτήσεων από εταιρείες χαμηλού κόστους, συμπεριλαμβάνοντας στοιχεία για τον πληθυσμό της εκάστοτε πόλης, το επίπεδο του τουριστικού προϊόντος και τις αεροπορικές συνδέσεις με αεροδρόμια εκτός των συνόρων τους. Για παράδειγμα, τη μεγαλύτερη αύξηση (1.000%) παρουσίασε η πόλη Suceava της Ρουμανίας με πληθυσμό 100.000 κατοίκων και μέτριο προς υψηλό επίπεδο τουριστικού προϊόντος, προσφέροντας αεροπορικές συνδέσεις με Ιταλία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία και Γερμανία. Αντίστοιχα πόλεις όπως η Οχρίδα της Βόρειας Μακεδονίας, η Τuzla της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και το Sibiou της Ρουμανίας παρουσίασαν αύξηση στην επιβατική κίνηση 300-700%, ενώ τη χαμηλότερη αύξηση παρουσίασε η Βάρνα της Βουλγαρίας με ποσοστό 150% (

Είναι εμφανές πως αντίστοιχης αύξησης θα μπορούσε να τύχει και το διεθνές αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, με τεράστια οφέλη για τον τουρισμό και την τοπική οικονομίασε όλο τον νομό. Υπενθυμίζεται πως ήδη 2 εταιρίες έχουν ενδιαφερθεί για το διεθνές αεροδρόμιο των Ιωαννίνων. Η συγκεκριμένη επένδυση θα συμβάλλει στην καταπολέμηση της εποχικότητας του τουριστικού μας προϊόντος και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου ενώ θα κινήσει την τοπική αγορά δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, γεγονός που δεν θα έπρεπε να αφήσει αδιάφορους τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και τους επαγγελματικούς φορείς του νομού.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εταιρείες χαμηλού κόστους διαθέτουν καινούργιους στόλους με ασφαλή αεροπλάνα, σημειώνουν ελάχιστες καθυστερήσεις και ταυτόχρονα, λόγω του ανταγωνισμού, αναγκάζουν και τις υπόλοιπες εταιρείες να κατεβάσουν τις τιμές των εισιτηρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ