Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Προσοχή σε τηλεφωνικές απάτες

apati tilefona

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας καλεί τις επιχειρήσεις μέλη του να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά σε οποιαδήποτε τηλεφωνική επικοινωνία δεχθούν και στην οποία θα τους ζητείται, είτε η χορήγηση, είτε η επιβεβαίωση του τραπεζικού τους λογαριασμού και των κωδικών τους πρόσβασης με διάφορες προφάσεις όπως π.χ. δήθεν εξέταση αίτησης ή έγκρισης αιτήματος στο FUELPASS ή ENERGYPASS κλπ.

Ήδη έχουν καταγραφεί προσπάθειες εξαπάτησης επιχειρηματιών της περιοχής και από τα στοιχεία που υπάρχουν φαίνεται ότι τα άτομα που καλούν εμφανίζονται να γνωρίζουν στοιχεία της επαγγελματικής τους δραστηριότητας!

Ιδιαίτερη προσοχή θα δίνεται ακόμη και σε τηλεφωνικές κλήσεις που πραγματοποιούνται δήθεν από  τραπεζικούς οργανισμούς που επιθυμούν να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία σας. Όπως ενημερώνουν τακτικά οι τραπεζικοί φορείς, ουδέποτε θα κληθείτε από αυτούς τηλεφωνικά για να χορηγήσετε τα αυστηρά προσωπικά στοιχεία σας και στοιχεία που αφορούν την ασφάλειά σας και την ασφάλεια των συναλλαγών σας.

Το Επιμελητήριο κάνει επίσης μνεία σε τηλεφωνήματα που γίνονται για δήθεν διενέργεια δημοσκόπησης για λογαριασμό του και διευκρινίζει ότι δεν πραγματοποίησε και δεν πραγματοποιεί καμία έρευνα κοινής γνώμης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ