Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Εξωπραγματικές χρεώσεις ρεύματος

estiatorio

Την έντονη διαμαρτυρία επαγγελματιών της περιοχής για τις εξωπραγματικές αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, μεταφέρει το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, με επιστολή του προς την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων από μέλη του ότι το τελευταίο διάστημα, για εξωπραγματικές, σε πολλές περιπτώσεις, αυξήσεις στους επαγγελματικούς λογαριασμούς του ρεύματός τους, λόγω των χρεώσεων αναπροσαρμογής.

«Σήμερα, και μετά από μια μακρά περίοδο παρατεταμένης «αεργίας», οι επιχειρήσεις αγωνίζονται να ανταποκριθούν στις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους ευελπιστώντας στην επιβίωσή τους τον οικονομικά κι επιχειρηματικά δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

                Βάσει των ανωτέρω, κρίνουμε ότι η εύκολη λύση της υπέρμετρης επιβάρυνσης των επιχειρήσεων στην οποία οδηγηθήκατε, έχει δημιουργήσει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στην επιχειρηματική κοινότητα, αναστέλλοντας την όποια δυναμική επιδίωξαν να αναπτύξουν τους θερινούς μήνες, και θα έπρεπε να αναζητηθούν άλλες εναλλακτικές ή να υπάρξουν άμεσα αντισταθμιστικά οφέλη για τον περιορισμό των απωλειών.

                Ως αρμόδια αρχή για την εποπτεία της εγχώρια αγοράς ενέργειας, σε όλους τους τομείς της, σας καλούμε να ενεργήσετε στο πεδίο ευθύνης σας με τις ανάλογες παρεμβάσεις σας, εισηγούμενη προς τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας, συνδράμοντας την προσπάθεια της επιχειρηματικότητας για επιβίωση» σημειώνει στην επιστολή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ