Επιμελητήριο προς Περιφέρεια: Ενισχύστε τις επιχειρήσεις

aaepimel

Την άμεση επιχορήγηση των επιχειρήσεων της περιοχής από την Περιφέρεια Ηπείρου, όπως ήδη συμβαίνει σε άλλες περιοχές της χώρας, ζητά το Επιμελητήριο με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Δημητρίου σημειώνει ότι αυτό που θεωρείται μη εφικτό στην Ήπειρο υλοποιείται ήδη από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Επισημαίνει ότι η απευθείας χρηματοδότηση από την Περιφέρεια μπορεί να δώσει ανάσα και ρευστότητα στις επιχειρήσεις με δεδομένο ότι αρκετές από αυτές κυρίως οι μικρές και οι μεσαίες δεν έχουν τη δυνατότητα για απευθείας χρηματοδότηση από τις τράπεζες λόγω μη καθαρής εικόνας αλλά και λόγω αυστηρών κριτηρίων των χρηματοδοτικών εργαλείων.

«Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων έχοντας απόλυτο σεβασμό στο Επιχειρηματικό κόσμο της Π.Ε. Ιωαννίνων που εκπροσωπεί  και γνωρίζοντας από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, σας καλεί άμεσα λόγω δεσμευτικών ημερομηνιών, να προχωρήσετε στην απαραίτητη υπογραφή σύμβασης με την διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας –Πελοποννήσου – Ηπείρου και Ιονίων Νήσων για να έχουν και οι Επιχειρηματίες μας πλέον και αυτοί, πρόσβαση σε χρηματοδότηση μέσω του ΕΦΑΠΑΕ και να μην είμαστε η μοναδική Περιφέρεια της χώρας που θα μείνει εκτός χρηματοδότησης και άμεσης ρευστότητας με ότι αυτό συνεπάγεται για τις επιχειρήσεις και την οικονομία της Π.Ε. Ιωαννίνων.

Είμαι βέβαιος πως η αγωνία σας το προηγούμενο διάστημα ήταν να χρησιμοποιηθούν χρήματα για την υλοποίηση προγραμμάτων αλλά όπως και εσείς γνωρίζετε, τα προγράμματα κρίνονται από τις απορροφήσεις και κάποια εξ αυτών κρίθηκαν ήδη αρνητικής απορρόφησης» σημειώνεται στην επιστολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ