Επιμελητήριο καλεί Υπουργούς για άρση της αεροπορικής απομόνωσης των Ιωαννίνων

aerodromio ptiseis

Την άρση της αεροπορικής απομόνωσης των Ιωαννίνων ζητά το Επιμελητήριο με επιστολή που απευθύνει προς τα Υπουργεία Ανάπτυξης, Τουρισμού και Υποδομών.

Η αεροπορική διασύνδεση αναδεικνύεται σε κυρίαρχο θέμα τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή το εκπεφρασμένο ενδιαφέρον της Ryanair το οποίο συνάντησε… τοίχο στο Υπουργείο Τουρισμού.

Το Επιμελητήριο στην επιστολή του τονίζει ότι ο Νομός Ιωαννίνων δεν μπορεί να ζει  άλλο σε αεροπορική  απομόνωση, οι επιχειρήσεις στο δυσμενές περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί θα πρέπει να επιβιώσουν και τέλος πολίτες και επισκέπτες ισότιμα  όπως συμβαίνει σε άλλες περιοχές της χώρας να έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν μια αεροπορική εταιρία με χαμηλό κόστος και όχι όπως ακόμη και σήμερα συμβαίνει  να χρησιμοποιούν  την  πτήση Ιωάννινα -Αθήνα (μονοπωλιακού χαρακτήρα) και  να κοστίζει περισσότερο από ότι η πτήση  Αθήνα -Λονδίνο.

Στην ίδια επιστολή σημειώνει ο Νομός Ιωαννίνων που δεν εξυπηρετείται από το Άκτιο, θα πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε να καλυφθεί μέσα από συνεργασία με εταιρείες χαμηλού κόστους καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.

«Κυρίως για τους χειμερινούς μήνες θα πρέπει να γνωρίζετε και εσείς, ότι ειδικά οι  ξενοδοχειακές μονάδες των ορεινών όγκων έχουν αυξημένο λειτουργικό κόστος, όχι μόνο λόγω της παρατεταμένης κρίσης αλλά λόγω των γεωγραφικών χαρακτηριστικών των περιοχών που επιχειρούν.

Παράλληλα ο Τουριστικός προορισμός Ιωάννινα δεν μπορεί σε καμία των περιπτώσεων να έχει επιτυχή στόχευση εάν δεν υπάρξουν συνεργασίες με τις εταιρίες χαμηλού κόστους λόγω του μικρού αριθμού πτήσεων άλλων εταιριών, με υπεραυξημένα τιμολόγια που καθίστανται απαγορευτικά για τον οποιονδήποτε να ταξιδέψει σήμερα προς τα Ιωάννινα.

Θεωρούμε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη το Υπουργείο σας, να λάβει άμεσα τις αποφάσεις του κυρίως στην προοπτική συνεργασίας  που μπορεί να επιτευχθεί  αρχικά με την εταιρία RYANAIR η οποία κατ’ επανάληψη σύμφωνα με τον με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, Έντι Γουίλσον, έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της και για τα Ιωάννινα και πιο συγκεκριμένα για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων(Βασιλεύς Πύρρος) και σας έχει ενημερώσει.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει διάθεση από μέρους σας τα Ιωάννινα να μην μπορούν να σχεδιάσουν την αναπτυξιακή -οικονομική και τουριστική τους στρατηγική και άμεσα και με πραγματικό ενδιαφέρον  και στην ίδια πλευρά του τραπεζιού με τις εταιρίες χαμηλού κόστους να δώσετε τα κίνητρα σε αυτές να προσεγγίζουν το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων» επισημαίνεται στην επιστολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ