Επιμελητήριο καλεί ΟΛΗΓ να δώσει εξηγήσεις για τα καταστήματα στη Σαγιάδα

limani sagiadas

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας έρχεται να προστεθεί στους φορείς που αντιδρούν στην απόφαση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας για … έξωση των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στη Σαγιάδα και άμεση απομάκρυνση των προσωρινών κατασκευών τους.

Το ίδιο θέμα είχε προκαλέσει πριν μερικές ημέρες την αντίδραση του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη.

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας απέστειλε επιστολή στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΗΓ με την οποία ζητά αναλυτική ενημέρωση για την συγκεκριμένη εξέλιξη.

Όπως αναφέρει τα κιόσκια που αιτήθηκε ο ΟΛΗΓ να απομακρυνθούν λειτουργούν στην περιοχή τα τελευταία 40 χρόνια και πολύ πριν υπάρξει ο Οργανισμός Λιμένα.

Προσδίδουν με την παρουσία τους στον χαρακτήρα αυτού του μικρού γνήσιου ψαροχωριού στην άκρη της Ελλάδας την δέουσα γραφικότητα και τον χαρακτηρισμό ενός ήρεμου γαστρονομικού προορισμού με τα αντίστοιχα οικονομικά οφέλη για τις τοπικές επιχειρήσεις που τα συντηρούν και τα εκμεταλλεύονται.

Το Επιμελητήριο σημειώνει ακόμη ότι κανένας δεν έχει γίνει κοινωνός του αναπτυξιακού σχεδιασμού του ΟΛΗΓ για την περιοχή της Σαγιάδας.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να διαμαρτυρηθούμε για την συγκεκριμένη ενέργεια του φορέα σας και σας καλούμε στα πλαίσια της καλής συνεργασίας μας για το κοινό κι αμοιβαίο όφελος, να μας ενημερώσετε για τα ανωτέρω (αιτιολόγηση ενέργειας και ο αναπτυξιακός σας  σχεδιασμός για την Σαγιάδα)» τονίζει στην επιστολή του το Επιμελητήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ