Επιλύονται τα προβλήματα ύδρευσης στο Κανάλι

ergo kanali

ergo kanali

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αντικατάστασης του αγωγού ύδρευσης Ζέφυρου Καναλίου.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έργο κατασκευής του νέου αγωγού ύδρευσης από Ζέφυρο έως Κανάλι προϋπολογισμού 2.463.887.00 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Οι εργασίες ξεκίνησαν από το Κανάλι την περασμένη εβδομάδα και ήδη έχουν εγκατασταθεί περίπου 600 μέτρα αγωγού ενώ η διαδικασία της τοποθέτησης προχωρά χωρίς προβλήματα.

Το έργο αφορά στην αντικατάσταση του υφιστάμενου δικτύου με νέο αγωγό αυξημένης διατομής που αναμένεται να καλύψει επαρκώς τις αυξημένες ανάγκες υδροδότησης του Καναλίου. Το Κανάλι σήμερα τροφοδοτείται από τον κεντρικό αγωγό του Συνδέσμου Ύδρευσης Πρέβεζας ένα έργο που έχει κατασκευαστεί πριν 40 χρόνια και δεν μπορεί να καλύψει πλέον τις ανάγκες ύδρευσης των κατοίκων δεδομένης και της τουριστικής ανάπτυξης που παρουσιάζει η περιοχή.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης ο οποίος επισκέφθηκε το εργοτάξιο συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Ζαλόγγου Κώστα Ματέρη ,υπογραμμίζει ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο τέθηκε ως μια από τις πρώτες προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής, δρομολογώντας λύσεις που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής τόσο των μονίμων κατοίκων όσο και των επισκεπτών.

«Τα προβλήματα τόσο στην ποιότητα όσο και στην ποσότητα του νερού σε μια τουριστική περιοχή, αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για την ανάπτυξή της» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μπαΐλης, συμπληρώνοντας ότι οι υποδομές της παραλιακής ζώνης θα συμπληρωθούν με την κατασκευή του έργου αποχέτευσης -βιολογικού καθαρισμού της παραλιακής ζώνης το οποίο θα συμβάλλει ουσιαστικά στην προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης στην περιοχή.

Εκτός απροόπτου το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση αντικατάστασης του αγωγού ύδρευσης τοποθετείται στον Σεπτέμβριο του 2017.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ