Επήλθε η… κανονικότητα στον χάρτη της Θεσπρωτίας! Ο ΕΟΔΥ διόρθωσε τα λάθη του…

eodi x t

Χρειάστηκαν πολλά τηλεφωνήματα από το πρωί της Κυριακής και ακόμη περισσότερες διαμαρτυρίες για να επέλθει…. η κανονικότητα στον επιδημιολογικό χάρτη της Ηπείρου τον οποίο δημοσιοποιεί ο ΕΟΔΥ.

Η δημοσιοποίηση του θέματος, οι διαμαρτυρίες και οι αντιδράσεις που ακολούθησαν, μεταφέρθηκαν σε ανώτατο επίπεδο του οργανισμού τόσο από την Περιφερειακή Αρχή της Ηπείρου όσο και από βουλευτές της Ηπείρου καθώς τα πραγματικά στοιχεία δεν συνάδουν με όσα δημοσιοποιούσε ο Οργανισμός τις τελευταίες ημέρες.

Στη διάρκεια της μέρας δόθηκε προφορικά η εξήγηση ότι το «πράσινο» του Νομού Θεσπρωτίας που ισούται στα 50+ κρούσματα Covid-19 οφείλεται αφενός στο γεγονός ότι χρεώθηκαν στην περιοχή θετικά κρούσματα που βρέθηκαν στο Προμαχώνα αλλά και σε τρία κρούσματα άλλων περιοχών που από λάθος επίσης προστέθηκαν στη Θεσπρωτία.

Αυτά με την αναγωγή σε έναν πληθυσμό 100 χιλιάδων έδιναν κατά προσέγγιση το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Με την διαφορά βέβαια ότι ο χάρτης αναφέρεται σε κρούσματα με βάση τον τόπο μόνιμης κατοικίας… Και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση η ολιγοήμερη παραμονή τουριστών να ισούται με… μόνιμη κατοικία.

Ο ΕΟΔΥ στην ανακοίνωση της Κυριακής επανέφερε την Ήπειρο και την Θεσπρωτία στην κανονικότητα, όχι κάνοντας χάρη στην περιοχή και τους τοπικούς φορείς αλλά διορθώνοντας τα δικά του λάθη.

Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε ότι τα κρούσματα στην Θεσπρωτία ήταν 15, αυτά στην περιοχή της Παραμυθιάς ενώ ο ΕΟΔΥ χρεώνει και ένα 16ο με βάση τον τόπο μόνιμης κατοικίας. Πρόκειται για άτομο νεαρής ηλικίας, που είχε βρεθεί θετικό στην Αθήνα μετά την επιστροφή του από την Ισπανία, στην έναρξη της πανδημίας.

Γεγονός είναι ότι τις τελευταίες ώρες η αναστάτωση που προκλήθηκε ήταν μεγάλη και απολύτως δικαιολογημένη. Αυτό από μόνο του επιβάλλει καλύτερη ενημέρωση, με σαφή αποτύπωση των κρουσμάτων στις πύλες εισόδου.

Η έκθεση της Κυριακής από τον ΕΟΔΥ με διορθωμένο πλέον τον χάρτη της Θεσπρωτίας εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ