Επιλέγουμε όλοι να στηρίξουμε Ήπειρο!

Η άρση της καραντίνας συνεχίζεται και βήμα βήμα οδηγεί στην επανεκκίνηση της οικονομίας. Το επόμενο διάστημα δείχνει ήδη ότι θα είναι δύσκολο, ειδικά για κλάδους που δοκιμάστηκαν τα τελευταία δέκα χρόνια από τα σκληρά μνημονιακά μέτρα. Θα είναι δύσκολο όμως και τους εργαζόμενους που είναι αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις ή ακόμη και με το φάσμα της ανεργίας. Η εστίαση, με εκατοντάδες θέσεις εργασίες τελεί εν αναμονή ενώ ο τουρισμός είναι άγνωστο αν και πότε θα ξεκινήσει. Μπορεί για την Ήπειρο να μην αποτελεί την βαριά βιομηχανία, όμως έχει ένα σημαντικό μερίδιο στο ΑΕΠ και σε κάθε περίπτωση είναι ο κλάδος που μπορεί να δημιουργήσει κινητικότητα το επόμενο τρίμηνο.

Η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων με αφίσα που έδωσε στη δημοσιότητα προσπαθεί να στείλει μήνυμα… «Ταξιδεύουμε στην πανέμορφη Ήπειρο, αγοράζουμε τοπικά προϊόντα, στηρίζουμε τα εμπορικά καταστήματα της περιοχής μας».

Το μήνυμα σαφώς απευθύνεται στην τοπική αγορά, δηλαδή στους καταναλωτές της περιοχής και σε όσους Γιαννιώτες ή Ηπειρώτες σχεδιάζουν διακοπές.

Παρόμοιες καμπάνιες «έτρεξαν» και το προηγούμενο διάστημα και είναι σίγουρο ότι περισσότερες θα τρέξουν και το επόμενο.

Το ζητούμενο είναι να προτιμήσουμε όλοι την Ήπειρο… Αλλά και τους Ηπειρώτες!

Φυσικά η αγορά διέπεται από το νόμο της προσφοράς και της ζήτησης. Σε συνθήκες όμως πρωτόγνωρες, όπου οι περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες πλήττονται ακόμη από την πανδημία, υπάρχουν κι άλλoι παράγοντες που μπορούν να καθορίσουν την αγορά…

Για παράδειγμα..

Για να κάνει ο Ηπειρώτης διακοπές στον τόπο του, στις πανέμορφες παραλίες της περιοχής, θα πρέπει να του στοιχίζουν λιγότερο από ότι σε ένα κοσμοπολίτικο νησί του Αιγαίου.

Για να επιλέξει τα εμπορικά καταστήματα της περιοχής του θα πρέπει να βρίσκει τα προϊόντα στις ίδιες τουλάχιστον τιμές με ότι στη Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα.

Για να βάλει στο τραπέζι του τα τοπικά προϊόντα θα πρέπει να τα βρίσκει σε λογικές τιμές.

Όλα αυτά θα πρέπει να είναι κανόνας και όχι η εξαίρεση…

Σ’ ένα καλοκαίρι που δείχνει ότι θα είναι εντελώς διαφορετικό από όσα γνωρίζαμε και πιθανότατα να μην υπάρχει η δυνατότητα άφιξης των χιλιάδων τουριστών από διάφορες χώρες του κόσμου, θα πρέπει τα πλάνα όλων να αναθεωρηθούν..

Οι μεν Ηπειρώτες να επιλέξουμε διακοπές στον τόπο μας, ο δε τουριστικός και ξενοδοχειακός κλάδος να τις κάνει όσο πιο ελκυστικές μπορεί.

Επιλέγουμε όλοι μαζί να στηρίξουμε Ήπειρο!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ