Επικίνδυνο το κτίριο.. Προ του λουκέτου το Δικαστικό Θεσπρωτίας!

Εδώ και έξι περίπου μήνες και ύστερα από ενδελεχή έλεγχο, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηγουμενίτσας έχει διαβιβάσει σε κάθε αρμόδιο την έκθεση επικινδυνότητας του Δικαστικού Μεγάρου της πόλης. Είναι γνωστό ότι το κτίριο, το οποίο είχε εγκαινιαστεί μετά… βαίων και κλάδων, παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα. Προβλήματα που συχνά γίνονται σε όλους εμφανή λόγω της κατάρρευσης ολόκληρων τμημάτων ή των νερών της βροχής που εισέρχονται σε γραφεία και αίθουσες. Έξι μήνες μετά και παρά τις υποσχέσεις, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, με αποτέλεσμα τη νέα παρέμβαση του Δικηγορικού Συλλόγου.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος απευθύνεται στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και κοινοποιεί το έγγραφό του σε δικαστές και εισαγγελείς!

Αναφέρεται στο πλήθος εγγράφων που έχει προηγηθεί χωρίς όμως να υπάρχει κανένα αποτέλεσμα και με την κατάσταση στο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου να χειροτερεύει.

«Εντός των επόμενων ημερών λήγει η εξάμηνη προθεσμία που χορηγήθηκε από το Τμήμα Έκδοσης Αδειών Δόμησης και Ελέγχου Κατασκευών του Δήμου Ηγουμενίτσας στους αρμόδιους για την επισκευή του Δικαστικού Μεγάρου, καθ’ ο μέρος τούτου έχει χαρακτηριστεί επικίνδυνο από άποψη υγιεινής, ασφάλειας κατά πυρός και κυκλοφορίας του κοινού στο εσωτερικό των χώρων του. Η μη άρση της επικινδυνότητας του κτιρίου έχει ως αποτέλεσμα εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος, το αρμόδιο τμήμα να προβεί στην αναγκαστική μερική ή ολική εκκένωση και αχρησία του κτιρίου μέχρι την οριστική άρση του κινδύνου», τονίζεται στο έγγραφο του Δικηγορικού Συλλόγου.

Ο Σύλλογος επισημαίνει πως είναι πλέον άμεσος ο κίνδυνος να μην μπορούν να εργαστούν τα μέλη του με όποιες κοινωνικές συνέπειες μπορεί να επιφέρει κάτι τέτοιο για την περιοχή.

«Καθιστούμε υπεύθυνο κάθε αρμόδιο για τις συνέπειες που μπορεί να έχει η συνέχιση της λειτουργίας του Δικαστικού Μεγάρου με την διαπιστωμένη επικινδυνότητά του, τις κοινωνικές συνέπειες που μπορεί να έχει η μη λειτουργία του, λόγω παράλειψης των αρμοδίων για την εμπρόθεσμη άρση της επικινδυνότητας αλλά και τις οικονομικές συνέπειες», υπογραμμίζει ο Σύλλογος και ζητά την δρομολόγηση, άμεσα, όλων των μέτρων για την άρση της επικινδυνότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ