Επικίνδυνα και ακραία καιρικά φαινόμενα

kataigida

kataigidaΚύμα κακοκαιρίας αναμένεται το Σάββατο, το οποίο θα πλήξει και την Ήπειρο. Μάλιστα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για επικίνδυνα και ακραία καιρικά φαινόμενα με αποτέλεσμα τόσο οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου όσο και των Δήμων να έχουν τεθεί σε ετοιμότητα.

Βασικό χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι σφοδρές καταιγίδες στο Νομό Ιωαννίνων αλλά και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά και οι θυελλώδεις άνεμοι στις παράκτιες περιοχές.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, όπως δήλωσε ο Διευθυντής της Δημήτρης Μαυρογιώργος είναι σε πλήρη ετοιμότητα ενώ ο ίδιος εφιστά την προσοχή όσων πρόκειται να κινηθούν.

Την Κυριακή αναμένεται μικρή βελτίωση του καιρού.

Τη Δευτέρα όμως θα σημειωθεί νέα επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν ανατολικότερα. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

Εξαιτίας των κινδύνων από πτώση κεραυνών κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τη μετακίνηση και την παραμονή τους στην ύπαιθρο.

Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

Να ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.

Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ