Επίκαιρη ερώτηση Ζάψα για τα έργα στο Μαυρολάγκαδο

maurolagkado dromos

Ερώτηση για το Μαυρολάγκαδο κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Άρης Σπέγγος και Χριστίνα Λέκκα με αφορμή τη νέα παράταση που δόθηκε για την περαίωση του έργου.

«Ως παράταξη εκτιμώντας την σπουδαιότητα της παρέμβασης που επιχειρήθηκε, τις δυσκολίες που παρουσιάζει και τα διαχρονικά προβλήματα από τις καταπτώσεις και κατολισθήσεις στην περιοχή του «Μαυρολάγκαδου», στο δρόμο για το Συρράκο, ενεργήσαμε με καλή πίστη και συμφωνήσαμε αλλά υποστηρίζουμε ότι πρέπει να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα των έργων που εκτελούνται.

Το ιστορικό των εργασιών στο «Μαυρολάγκαδο» δεν εγγυάται ότι αυτό θα συμβεί. Το έργο δημοπρατήθηκε με τη διαδικασία διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση σε εφαρμογή του άρθρου 32, παράγραφος 2γ, του νόμου 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, με προϋπολογισμό 140.000 ευρώ και κατοχυρώθηκε στην «Δ.Τσομπίκος & ΣΙΑ Ε.Ε.» με έκπτωση 25% (απόφαση αρ. 30/1962/19-11-2020 της ΟΕ). Το εργολαβικό συμφωνητικό υπογράφηκε την 7-01-2021, για το ποσό των 105.000 ευρώ, με συμβατική προθεσμία περαίωσης των εργασιών τους τέσσερεις (4) μήνες και λήξη την 7-05-2021 που ήταν ανεδαφικό και μη πραγματοποιήσιμο.

Εκ του αποτελέσματος αποδείχτηκε ότι οι ανακοινώσεις του καλοκαιριού για περαίωση εργασιών και απόδοση του δρόμου στην κυκλοφορία δεν ωφέλησαν, αφού, το «Μαυρολάγκαδο» έκλεισε στην πρώτη φθινοπωρινή βροχόπτωση και έκτοτε με επαναλαμβανόμενες αποφάσεις σας παρατείνεται η διακοπή κυκλοφορίας!

Επειδή μέχρι σήμερα οι βελτιωτικές παρεμβάσεις δεν έδωσαν λύση ούτε στην προστασία του δρόμου αλλά ούτε και στην αντιμετώπιση των κατολισθήσεων που συνεχίζονται δημιουργώντας τεράστια προβλήματα, δικαιολογημένα οι κάτοικοι της περιοχής αυτής των βορείων Τζουμέρκων διαμαρτύρονται και απαιτούν από την Περιφέρεια να δώσει οριστική λύση στο θέμα» σημειώνεται στην ερώτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ