Επίκαιρη ερώτηση στη βουλή για τα Κέντρα Υγείας της Πρέβεζας

parga kentro igeias

Η επίσκεψη του υφυπουργού Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλου στα Κέντρα Υγείας του νομού Πρέβεζας και οι δηλώσεις του που προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις  έδωσαν την αφορμή στον βουλευτή νομού Πρέβεζας, Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Κώστα Μπάρκα, να επαναφέρει  για ακόμη μία φορά την υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας για τους πολίτες του μεγαλύτερου τμήματος του Νομού, που καλύπτεται από τα Κέντρα Υγείας, μέσω Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, οι δηλώσεις από τον Υφυπουργό Υγείας κ. Βαρτζόπουλου, στην πρόσφατη προεκλογική επίσκεψή του στο νομό Πρέβεζας και  η κυνικότητα που αντιμετώπισε την τραγική κατάσταση στην οποία έχει επιφέρει η κυβέρνησή του την υγεία των πολιτών του δήμου Πάργας, άφησε πικρία και έντονη δυσαρέσκεια στους πολίτες του νομού Πρέβεζας. Με αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.), έχει καταγγείλει την έλλειψη ιατρικού προσωπικού που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας του νομού Πρέβεζας με αποτέλεσμα το κέντρο υγείας της Πάργας να λειτουργεί μόνο με πρωινό ωράριο έως τις 15:00. Αντί να δεσμευτεί να βοηθήσει ένα κέντρο υγείας που καλείται εν μέσω καλοκαιριού να εξυπηρετήσει χιλιάδες τουρίστες εκτός από τους μόνιμους κατοίκους, ο κ. Βαρτζόπουλος πρότεινε να κάνουν 28 χλμ. στο Καναλάκι όπου η εφημερία είναι συνεχής, καθώς “η απόσταση της Πάργας είναι μικρότερη της απόστασης ενός προαστίου της Θεσσαλονίκης από το κέντρο”.

Όσο για τις δυσκολίες και τις ελλείψεις προσωπικού που του μετέφεραν αρκέστηκε να απαντήσει με σοκαριστικό κυνισμό ότι «τα προβλήματα που έχει το Νοσοκομείο της Πρεβέζης δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα προβλήματα που έχει κάθε Νομαρχιακό Νοσοκομείο σε όλη τη χώρα.» Εφόσον λοιπόν για τον κ.Βαρτζόπουλο δεν λειτουργεί κανονικά κανένα Νομαρχιακό Νοσοκομείο δεν καταλαβαίνει γιατί να έχουμε την απαίτηση να λειτουργεί της Πρέβεζας!

Ο κ. Μπάρκας, υπογραμμίζει ότι:  «έχουμε κάνει αναφορές, καταγγελίες, ερωτήσεις στη Βουλή για τις ζωές που χάνονται καθημερινά αλλά και την επαγγελματική εξουθένωση στην οποία έχει οδηγήσει η χρόνια υποστελέχωση το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Έχουμε εκφράσει την επιτακτική ανάγκηγια την πλήρη εικοσιτετράωρη και καθημερινή λειτουργία των Κέντρων Υγείας του Καναλακίου και της Πάργας  και την άμεση λειτουργία, του σταθμού ΕΚΑΒ στο Μεσοπόταμο που έχει αφεθεί στο έλεός του. »

Παράλληλα τονίζει ότι: « Πρέπει να εφαρμοστεί το πρόγραμμα στέγασης με ιατρικές κατοικίες, με συνεργασία του Υπουργείου Υγείας και Τοπικής αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, που ανακοίνωσε πρόσφατα η αναπληρώτρια υπουργός υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη στα νησιά προκειμένου να γίνουν πιο θελκτικές οι θέσεις εργασίας και να μην βγαίνουν άγονες οι προκηρύξεις, όπως είπε χαρακτηριστικά. Είναι μία πρακτική που θα πρέπει να καλύψει και άλλες περιοχές της χώρας, που δέχονται μεγάλο αριθμό τουριστών και θα πρέπει να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις. Ήδη στην αρχή του καλοκαιριού καταγράψαμε αρκετά περιστατικά τουριστών που επιχείρησαν πεζοπορία σε συνθήκες καύσωνα και είχαν τραγική κατάληξη όπως του Βρετανού παρουσιαστή του BBC στη Σύμη, Μάικλ Μόσλεϊ.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ