Επιδότηση βενζίνης: Οι δικαιούχοι και το ύψος της ενίσχυσης

kausima

Κουπόνι καυσίμων με εισοδηματικά κριτήρια ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των μέτρων για την καταπολέμηση της ακρίβειας.

Η επιδότηση στα καύσιμα θα γίνει με χρέωση του ποσού της επιδότησης στο «ψηφιακό πορτοφόλι» των δικαιούχων, στα πρότυπα του freedom pass. Η διαδικασία θα είναι εξαιρετικά απλή και θα δημιουργείται με το ΑΜΚΑ κάθε πολίτη, μέσω του gov.gr.

Η προπληρωμένη κάρτα θα περιέχει ένα ποσό που θα προκύπτει με βάση τη φορολογική δήλωση του δικαιούχου και την κατοχή αυτοκινήτου. 

Η επιδότηση θα κυμαίνεται μεταξύ 15 και 20 λεπτών το λίτρο, ενώ το ανώτατο όριο της επιδότησης θα είναι για 180 λίτρα το τρίμηνο, δηλαδή για 60 λίτρα τον μήνα.

Το ποσό που θα περιέχει η «κάρτα» του θα μπορεί να το εξαργυρώσει σε πρατήσια υγρών καυσίμων, καταστήματα τροφίμων κλπ.

Ο πολίτης δηλαδή θα μπαίνει στην πλατφόρμα που θα ανακοινωθεί, θα δηλώνει τα στοιχεία του ΙΧ του και θα διασταυρώνονται τα στοιχεία του. Εφόσον εμπίπτει στην κατηγορία της επιδότησης, θα πιστώνεται το ποσό στον λογαριασμό ή θα χορηγείται προπληρωμένη κάρτα.

Σημειώνεται ότι η επιδότηση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη για τα νησιά.

Κυβερνητικές πηγές εξηγούσαν ότι για τη βενζίνη δεν δίνει χρήματα η κυβέρνηση για να καλύψει 180 λίτρα το τρίμηνο, αλλά καλύπτει μέρος της αύξησης σε αυτά τα λίτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ