Επιδόματα και συντάξεις, τι πληρώνεται

sintaksi

Μπαράζ πληρωμών θα πραγματοποιηθεί από τις 24 Μαρτίου έως τις 31 του μήνα καθώς θα καταβληθούν οι συντάξεις μηνός Απριλίου, τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ και το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης.

Αναλυτικά

1.Οι συντάξεις Απριλίου

Οι κύριες και επικουρικές συντάξεις για τον μήνα Απρίλιο θα καταβληθούν από τις 24 Μαρτίου έως τις 30 Μαρτίου στους δικαιούχους ως εξής:

-Την Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021 θα πληρωθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ), που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

-Την Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021 θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ), που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

-Τη Δευτέρα ,29 Μαρτίου 2021 θα πληρωθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μη μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).

-Την Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021 θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

2.Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης για το 2020-2021

Η δεύτερη φάση του επιδόματος θέρμανσης για το 2020-2021 θα γίνει έως τις 31 Μαρτίου στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή θα αφορά σε αγορές που έγιναν έως τις 28 Φεβρουαρίου και τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι του επιδόματος θα ξεκινούν από 80 ευρώ και θα φτάνουν έως 650 ευρώ.

3.Επιδόματα ΟΠΕΚΑ

Μια σειρά από επιδόματα θα καταβάλει την Τετάρτη 31 Μαρτίου ο ΟΠΕΚΑ στους δικαιούχους. Αναλυτικά:

-Πρώτη διμηνιαία δόση του επιδόματος παιδιού. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

-Επίσης την ίδια ημέρα θα καταβληθούν το επίδομα γέννησης, τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), το επίδομα στέγασης, η στεγαστική συνδρομή, το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, η Σύνταξη Υπερηλίκων, το επίδομα ομογενών αλλά δοθεί και οικονομική ενίσχυση οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ