Επίδομα θέρμανσης, πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι

epidoma 2

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται η υπουργική απόφαση που θα ορίζει τον υπολογισμό του επιδόματος θέρμανσης αλλά και τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι. Το επίδομα θέρμανσης για τη φετινή χειμερινή περίοδο είναι διευρυμένο, θα υπολογιστεί με βάση τον οικισμό που κατοικούν οι ενδιαφερόμενοι και θα πληρωθεί στους δικαιούχους σε δύο φάσεις, ανάλογα με τον χρόνο υποβολής των τιμολογίων αγοράς των καυσίμων.

-Εως τις 31 Ιανουαρίου θα πληρωθεί το επίδομα θέρμανσης για αγορές έως τις 21 Δεκεμβρίου του 2020

-Εως τις 31 Μαρτίου θα πληρωθεί το επίδομα θέρμανσης για αγορές έως 28 Φεβρουαρίου

Το επίδομα θέρμανσης που δεν αφορά μόνο στο πετρέλαιο, αλλά και σε άλλες μορφές θέρμανσης, όπως καυσόξυλα, φυσικό αέριο και πέλλετ, κυμαίνεται από 80 έως 650 ευρώ και ο υπολογισμός του εξαρτάται από την τοποθεσία διαμονής των δικαιούχων, αλλά και τον αριθμό των ανήλικων μελών της κάθε οικογένειας.

Ειδικότερα, η τιμή του επιδόματος θέρμανσης θα εξαρτάται από τον αριθμό των ημερών που μια περιοχή έχει θερμοκρασίες κάτω από του 15,5 βαθμούς Κελσίου, μέσα στο χρόνο. Το υπουργείο Οικονομικών εφαρμόζει ένα νέο σύστημα που βασίζεται σε μελέτη της ΕΜΥ, η οποία χώρισε την Ελλάδα σε 200.000 τετράγωνα (διαστάσεων 750μΧ750μ), ώστε να αποτυπώνονται με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια οι κλιματικές και γεωγραφικές παράμετροι της κάθε περιοχής. Παράλληλα, σημειώνεται ότι για κάθε ανήλικο τέκνο θα υπάρχει προσαύξηση στο επίδομα ύψους 10%.

Με τον τρόπο αυτό θα προκύπτουν και οι ανάγκες για θέρμανση, οι οποίες διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή. Για κάθε τετράγωνο της ΕΜΥ, θα υπάρχει ένας συντελεστής που θα πολλαπλασιάζεται με το μέγιστο επίδομα των 650 ευρώ και θα οδηγεί στο επίδομα που δικαιούται το κάθε νοικοκυριό. Για αυτό και το επίδομα θα είναι διαφορετικό σε κάθε οικισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ