Επίδομα θέρμανσης, εν αναμονή της πλατφόρμας

petrelaio epidoma t

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για το επίδομα θέρμανσης του 2020, το οποίο θα καταβληθεί για τη φετινή περίοδο σε περισσότερους δικαιούχους.

Συγκεκριμένα, επίδομα θέρμανσης δικαιούνται για πρώτη φορά όσοι χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, υγραέριο αλλά και τα νοικοκυριά ορεινών περιοχών, με πληθυσμό έως 2.500 κατοίκους, που καταναλώνουν καυσόξυλα ή pellet.

Σημειώνεται, ότι το επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης, το υγραέριο και τα καυσόξυλα, θα δοθεί με βάση τα τιμολόγια, ενώ το επίδομα για όσους έχουν φυσικό αέριο θα υπολογιστεί με βάση τους λογαριασμούς από τον Οκτώβριο μέχρι και τον επόμενο Απρίλιο. Επιπλέον, το επίδομα θα καταβάλλεται μόνο αν το καύσιμο πληρώνεται με ηλεκτρονικό μέσο. Στο επίδομα θέρμανσης δεν θα συμπεριληφθούν οι ευάλωτοι πολίτες οι οποίοι χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα καθώς εκείνοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα κοινωνικά τιμολόγια.

Μία ακόμα βασική αλλαγή του φετινού επιδόματος θέρμανσης είναι το ότι για πρώτη φορά δεν θα χορηγηθεί με βάση τις «ζώνες» που ίσχυαν τα προηγούμενα έτη, αλλά με βάση τις πραγματικές ανάγκες θέρμανσης της κάθε περιοχής της χώρας (σύμφωνα με μελέτη της ΕΜΥ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ