Επίδομα Covid αλλά… επιλεκτικά!

nosokomeio enew

Επιλεκτικά όπως φαίνεται θα δοθεί στο προσωπικό των νοσοκομείων επίδομα Covid. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών, την Παρασκευή στάλθηκε από τις ΥΠΕ στα νοσοκομεία  και τα ΚΥ όλης της χώρας  επείγον έγγραφο για την καταγραφή στοιχείων προσωπικού με σκοπό την παροχή επιδόματος.

Σε ερωτήματα που έθεσαν οι υπηρεσίες των νοσοκομείων για τον ορισμό:…. «του προσωπικού που απασχολήθηκε για την αντιμετώπιση της πανδημίας… ΚΑΙ ποιές είναι οι άλλες λειτουργίες σχετικές με τον Covid-19 » εστάλλει διευκρινιστικό email το Σάββατο το πρωί στα νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ το οποίο διευκρινίζει:

«1ον Το χρονικό διάστημα στο οποίο αναφερόμαστε αφορά τον χρόνο από τον Μάρτιο (αρχή της πανδημίας έως και σήμερα)»

«2ον Η  έκφραση άλλες λειτουργίες σχετικές με τον Covid-19 αναφέρεται σε τμήματα ή κλινικές ή εργαστήρια»  ΜΗ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ποιές είναι οι άλλες λειτουργίες !!! αλλά κάνοντας ανόητη και αφηρημένη αναφορά σε τμήματα ή κλινικές ή εργαστήρια χωρίς να τα κατονομάζει.

«3ον Όσον αφορά τις ειδικότητες συμπεριλαμβάνονται όλοι ΠΛΗΝ διοικητικού προσωπικού, τεχνικού προσωπικού, καθαρίστριες κτλ. Ο πίνακας θα συμπληρωθεί με ιατρικό προσωπικό, νοσηλευτικό προσωπικό και λοιπούς επαγγελματίες υγείας που διαχειρίστηκαν την πανδημία» !!! αποκλείοντας ειδικότητες αναιτιολόγητα  με ρητό και  τρόπο!!

«4ον Στο ανωτέρω προσωπικό συμπεριλαμβάνονται όλοι οι μόνιμοι υπάλληλοι καθώς και το επικουρικό προσωπικό» Καμία αναφορά στους συμβασιούχους ΣΟΧ , ΟΑΕΔ, τους ειδικευόμενους νοσηλευτές (που απασχολούνται σε ΤΕΠ και ΜΕΘ) και τους εργολαβικούς που υπάρχουν σε πολλά νοσοκομεία.

«5ον Στους ιατρούς συμπεριλαμβάνονται όλοι ( μόνιμοι ιατροί ΕΣΥ, επικουρικοί, ειδικευόμενοι, αγροτικοί)» σε αντιδιαστολή με τους ειδικευόμενους νοσηλευτές που αποκλείονται.

«6ον Από το ανωτέρω προσωπικό που καλείστε να καταγράψετε εξαιρούνται όσοι έκαναν μακροχρόνια χρήση άδειας ειδικού σκοπού, όσοι απουσιάζουν από την εργασία τους με μακροχρόνια άδεια, όσοι είχαν μακροχρόνια άδεια ασθένειας και απαλλαγή από τα καθήκοντά τους. Συνοψίζοντας τα παραπάνω αναφέρουμε ότι θα γίνει καταγραφή μόνο του προσωπικού που διαχειρίστηκε  ΕΝΕΡΓΑ την πανδημία  ( τμήματα, κλινικές, εργαστήρια covid) και μόνο για τις ειδικότητες που αναφέραμε παραπάνω» 

Μετά από ενέργειες και πρωτοβουλίες της Αγωνιστικής Συσπείρωσης την Τρίτη θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο προκειμένου να συζητήσει το θέμα.

«Δεν υπάρχει ούτε ένας συνάδελφος κάθε ειδικότητας και  κάθε μορφής σύμβασης, που να μην προσάρμοσε με ειδικό τρόπο τη δουλειά του στην περίοδο της πανδημίας, έχοντας επιπλέον διαφορετικό μεν αλλά υπαρκτό δε κίνδυνο έκθεσης στον covid. ΌΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ», επισημαίνει σε σχετική της ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ