Επιδιώκουν παράταση για τα τραπεζοκαθίσματα

estiasi n

Ακόμη μία παράταση, έστω σιωπηρή λόγω εκλογών, της δυνατότητας παραχώρησης επιπλέον δημόσιου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων αναμένουν επαγγελματίες αλλά και αυτοδιοίκηση.

Η διάθεση επιπλέον χώρων ήταν ένα από τα μέτρα που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση στο πλαίσιο αυτών για την πανδημία.. Προσωρινό μεν που τείνει όμως να γίνει μόνιμο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας μιλώντας στη Βουλή προανήγγειλε αυστηροποίηση των ποινών που αφορούν την αυθαίρετη κατάληψη δημόσιου χώρου, οι οποίες μπορεί να φθάσουν και τη σφράγιση των καταστημάτων για κάποιες μέρες. Oπως ανακοίνωσε, επίκειται σχετική ρύθμιση, την οποία μάλιστα έχει εισηγηθεί η Κεντρική Eνωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στο υπουργείο Εσωτερικών.

Από τον Μάιο του 2020 επετράπη στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης να τοποθετήσουν περισσότερα τραπεζοκαθίσματα σε κοινόχρηστους χώρους ατελώς, έτσι ώστε να μπορούν να τηρηθούν οι αναγκαίες αποστάσεις λόγω πανδημίας.

Έκτοτε δόθηκαν πολλαπλές παρατάσεις έπειτα από αίτημα δημάρχων και ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης, καθώς ο κλάδος έχει αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, από τις 15 Ιανουαρίου έπρεπε «τα τραπεζάκια έξω» των καταστημάτων να περιορίζονται στα προ COVID τετραγωνικά δημόσιου χώρου, για τα οποία έχουν νόμιμη άδεια και καταβάλλουν τέλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ