Επιχείρηση στο Καλπάκι, τραυματίστηκε αστυνομικός

ASTYNOMIA_NYXTAΑντιμέτωποι με μέλη αδίστακτου κυκλώματος ήρθαν το βράδυ της Παρασκευής άνδρες του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων. Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας πληροφορίες, είχαν στήσει μπλόκο στο Καλπάκι.

Το ύποπτο αυτοκίνητο δεν σταμάτησε. Ανέπτυξε ταχύτητα, χτύπησε τα υπηρεσιακά οχήματα και παρέσυρε έναν αστυνομικό, ο οποίος με τραύματα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.

Παρόλα αυτά, οι αστυνομικοί κατάφεραν κι ακινητοποίησαν το υπερπολυτελές αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ένα ζευγάρι.

Από την έρευνα που έγινε εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 70 περίπου κιλά χασίς.

Στη συνέχεια, κοντά στις Καρυές εντοπίστηκε δεύτερο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ένα άλλο ζευγάρι. Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε και τα δύο άτομα συνελήφθησαν καθώς λειτουργούσαν ως προπομποί.

Να σημειωθεί ότι ορισμένοι από τους δράστες είχαν εκτίσει ποινή φυλάκισης για παρόμοιες πράξεις που είχαν διαπράξει στο παρελθόν.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κινήθηκαν στην περιοχή, τις ημέρες αυτές –ημέρες εορτών- πιστεύοντας ότι τα μέτρα φύλαξης θα έχουν χαλαρώσει. Συνειδητή δε ήταν η επιλογή να κινηθούν ως ζευγάρια –ένας άνδρας και μία γυναίκα στο κάθε αυτοκίνητο- πιστεύοντας ότι έτσι δεν θα κινήσουν υποψίες, λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης των ημερών αυτών.

Όμως οι εκτιμήσεις τους ήταν εντελώς λανθασμένες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ