Επιχείρηση του Λιμενικού για ασθενή σε κρουαζιερόπλοιο

limeniko skafos

Μετά από άμεση κινητοποίηση της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, αποβιβάστηκε επιβάτης από κρουαζιερόπλοιο που έπλεε ανοιχτά του λιμένα και έχρηζε άμεσης ιατρικής βοήθειας.

Το λιμεναρχείο ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ότι 84χρονος αλλοδαπός επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου ”MEIN SCHIFF 5” σημαίας Μάλτας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νότιου στενού της Κέρκυρας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Το κρουαζιερόπλοιο, κατόπιν οδηγιών, προσέγγισε τη θαλάσσια περιοχή έξω από τον δίαυλο του λιμένα Ηγουμενίτσας, όπου άμεσα μετέβη περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, παρέλαβε τον ασθενή και τον μετέφερε στον λιμένα εσωτερικού Ηγουμενίτσας.

Ακολούθως, ο ασθενής παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και αρχικά διεκομίσθη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Φιλιατών, για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις, όπου και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ